Recept Vietnamské šišky »NEM«

Svitel Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso drobně usekáme (nebo hrubě umeleme), cibuli drobně nakrájíme, skleněné nudle uvaříme v horké vodě a nastříháme na kratší kousky, syrovou kedlubnu nastrouháme na jemné nudličky, Jidášovo ucho necháme nabobtnat ve studené vodě a poté povaříme a nasekáme na drobné kousky. Vše smícháme, osolíme a opepříme. Z promísené hmoty si připravíme šišky dlouhé cca 8 a silné cca 2 centimetry. Vezmeme oběma rukama za jeden kraj rýžový papír a ve svislé poloze ho namočíme po obou stranách buď pod mírně tekoucí vodou nebo ponořením do vody ve velké nádobě. Provedeme to co nejrychleji, neboť papír v několika sekundách změkne a snadno se trhá. Namočený papír položíme na prkénko, položíme na něj blíž k sobě jednu masovou šišku, pomocí delšího nože přehrneme nejbližší okraj papíru přes šišku a rukama kousek zarolujeme. Pak nožem přehrneme levý a pravý okraj a dokončíme zarolování. V ruce papír opatrně přitiskneme k masové šišce. Připravené šišky pomalu smažíme na oleji po všech stranách. Podáváme nejlépe jako minutku (ale není podmínkou), zálivku podáváme ve společné hlubší misce s omáčkovou lžicí. Výborný je k tomu hlávkový salát na vietnamský způsob (recept č. 18481).

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 24.05.05 vloženo
  • 5166x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg vepřového ramínka nebo plece bez kůže
  • 2-3 vejce
  • 1 cibule
  • 1 kedlubna (v orig. bambusové výhonky)
  • skleněné nudle
  • Jidášovo ucho
  • rýžový papír
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • studená zálivka:
  • voda
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • sojová omáčka
  • jemně utřený česnek
  • chilli
  • glutamát sodný (Glutasol, Wei su, Aji-shio)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vietnamské šišky »NEM«

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vietnamské šišky »NEM«

marhaba
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vietnamské šišky »NEM«

Mohu potvrdit, je to dobrota. Stojí za to zkusit udělat „vietnamským způsobem“ klasické české karboše - prostě místo do strouhanky do papíru. Nejsou tak mastné a chutnají moc dobře.

Pink
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vietnamské šišky »NEM«

Dnes vyzkoušeno a zařazeno do repertoáru. Moc moc dobré. Pracovala jsem s rýžovým papírem poprvé a vůbec se mi netrhal, naopak ještě jsem čekala až změkne. Jen nevím jestli jsem trefila tu zálivku, která je dost důležitá. Pokud to jde prosila bych o přibližné množství surovin. Díky.

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vietnamské šišky »NEM«

ryzovy papir u vietnamcu koupis urcite. jsou to takove kulate placky, tenke, pred pouzitim lehce potrit vodou a hned pouzivat. prvnich par protrhas, ale z toho si nic nedelej :)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vietnamské šišky »NEM«

Rýžový papír, to je něco jako rýžové nudle? Myslíš, že to u vietnamců koupím?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz