Recept Vietnamské karbanátky Chao Tom Pra

Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vietnamské karbanátky Chao Tom

Úvod

Tento recept radsej ani nekomentujem … ale ked zjete karbonatky, tak mozete ohryzat opecenu cukrovu trstinu.
PS: Znazil som to spravit co najblizsie ako originalny recept z ulice ziaden slovensky modifikovany. Jasne, ze kazdy si prisposoby podla svojej chute a surovin.
Jedine salat s bazalkou, koriandrom, kyslymi pomarancami atd. je nas vytvor preto ho ani nepridavam.

Postup

1-Tento recept sa vo Vietname robi v maziary ale mixer je tak isto dobry a rychlejsi. Krevety poriadne umyjeme, tradicne sa to robi ze sa stedre posolia (obcerstvia sa) a hned sa daju oplachnut studenou vodou a osusia a pokrajaju na kusky.

2-Do mixeru dame salotku cibulu nakrajame na kusky tak isto cesnak, pridame vajicko a pokrajane krevety pridame rybaciu omacku, mlete cierne korenie, olej (tradicne davaju odrezky varenej bravcovej slaniny), cukor a maizenu. Vsetko poriadne premixujeme. Vyberie a dame na stranu najlepsie do ladnicky na cca 30 minut zmes by mala zacat tuhnut a bude sa dat lepsie tvarovat na cukrovu trstinu.

3-Cukrovu trstinu nastiepame a narezeme na rovnake spizy 1 cm a dlhe cca 7-10 cm. Ked nemame cukrovu trstinu aj citronova trava je OK. Rukou natlacime zmes na do stredu na trstinu tak aby obidva konce trcali. Trik je ze vo Vietname tieto surove fasirky daju do jednoducheho paraku naparit ztuhnut na 1-2 minuty. Vydrzia potom niekolko dni v ladnicke polohorove a co je hlavne, ked ideme grilovat, tak sa nam nelepia. Dame na gril a trochu poolejujeme a otacame.

4- Tradicne sa serviruje tak, ze fasirka sa stiahne z cukrovej trstiny, rozdeli, polozi na salatovy list, pridaju sa dalsie bylinky zroluje a maca v ich „Nuoc Cham“ omacke.

Recept je z kategorií: Mleté maso Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.02.11 vloženo
  • 11658x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g krevety předvařené loupané
  • 1 šalotka cibule
  • 2 stroučky česneku
  • 1/2 lžíce rybí omáčka
  • 1 lžička hnědý cukr
  • 1 vejce
  • 1 lžička kukuričný škrob
  • 1/4 lžička mleté černé koření
  • 1 lžíce olej, tradičně vepřová slanina (vařená)
  • cukrová třtina
  • 2 lžíce olej na gril

Doporučená příloha

  • salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vietnamské karbanátky Chao Tom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
glama  05.02.11 10:26

Bento, oceňuji velmi povedená fota!!
Jen více takových povedených, ujetých fotek a receptů! :palec:

 
Bento
794 příspěvků 05.02.11 09:21

Tu prikladam ako sa to dava na tu cukrovu trstinu plus naparuje pred tym ako sa daju grilovat.
Inac ta cukrova trstina je super napad lebo nehori, plus dava vybornu sladkastu chut. :palec:
PS:
V tom videu nedava vajicko lebo pouziva surove- cerstve tzv. zelene krevety ale ja som sa na to pytal ked sa pouzivaju predvarene ( tie cervene ) treba dat vajicko a trochu oleja alebo slaniny aby to drzalo do hromady.

http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 05.02.11 v 09:30

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz