Recept Vídeňský tažený závin s třešněmi
babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Připravit a vytáhnout těsto podle receptu na Tažený závin s jablky s tím rozdílem, že těsto nedělíme na dvě části. Těsto se má pořádně propracovat a nejlépe se toho docílí, když se s ním bouchne 100 x o vál, nebo pracovní desku! V míse smíchat všechny ingredience pro nádivku. Předehřát troubu na 190°C. Vyložit velký plech pečícím papírem. Potřít tence vytažené těsto máslem, posypat ho strouhankou. Nakonec těsta rozložit nádivku a pomocí nůžek odstříhnout úplný, silnější okraj těsta. Stejně tak odstříhnout okraj těsta nahoře. Pomocí ubrusu na kterém těsto leží, smotat závin. Pořádně stisknout oba konce závinu a odstřihnout zbytky těsta. Pomocí ubrusu přenést závin na připravený plech. Je-li závin moc dlouhý, tak jej jemně ohnout do tvaru podkovy. Potřít celý povrch závinu trochu našlehaným vejcem s mlékem a posypat ho hrubým cukrem, chcete-li (tento cukr nevlhne a dostane se koupit v Ikea obchodech). Péct po 30min. do sytě zlatohněda. Závin se může podávat horký se zmrzlinou a může se kdykoliv ohřát v troubě. Studený je však také dobrý.
Recept je z kategorií: Záviny
- 18.04.03 vloženo
- 12028x zobrazeno
Ingredience
- Těsto podle receptu ¨Tažený závin s jablky¨z Labužníka
- 6 lžic másla, rozpuštěného
- 4 lžíce bílé strouhanky, na másle opražené
- 1 vejce + 1 lžíce mléka nebo smatany na potření
- hrubý cukr na posypání, chcete-li
- Nádivka:
- 3 pevné velké hrušky, oloupané, jadřince zbavené a na kostky nakrájené
- 400g třešní bez stopek a pecek
- 80g krystalového cukru
- 1 1/2 lžíce mouky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 1/8 lžičky pomletých hřebíčků
- kůra a šťáva z malého, vosku zbaveného pomeranče
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vídeňský tažený závin s třešněmi
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vídeňský tažený závin s třešněmi
Chystám se na třešnové orgie a hledám zároveň levné varianty. Tažené těsto mám na záviny nejradši (na jakékoli záviny). Nejsem žádný velký odborník, ale těsto nestříhám, jen je potřeba ho dobře do krajů vyválet nebo vytáhnout (po pár desítkách závinů je to hračka
)
Taky doporučuju kombinovat
s višněmi nebo přidat trochu citrónové šťávy do třešní, nejsou pak
tolik mdlé. Pomeranč je taky dobrý nápad.
Horší piplačka je pro mě vypeckovat třešně
Moc se mi líbí kombinace s hruškami, ale jako na potvoru dozrávají jindy než třešně.
A poznámka na závěr: těsto dělím na dvě až tři části u všech tažených závinů, máme rádi tenké těsto. Bez křupavého cukru navrch.
Asi už to nemá s Vídní nic společného, co?
Poznámka na okraj: já hamižná baba bych nevyhodila odstřižené těsto. Babička ze stejného těsta dělala skvělé nudle do polévky nebo takové smažené pufíky do vývaru (nejlepší byly místo chipsů večer)
bocianko, ja jej zahazuji. Kdyz se neodstrihne a je-li ke konci nevytazene, tak je tvrde. Pokud znam, je to bezna praxe. Nekteri mozna nechavaji, nevim. Ne ze bych vyhazovala neco s drahymi ingrediencemi
528 příspěvků 12.8.10 20:59
A co s tím odstřiženýn těstem? Je vůbec nutné ho odstřhovat?