Recept Vídeňský šnečí salát

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Schovat 6 celých tělíček šneků na ozdobu a nakrájet zbytek na nudličky. Připravit marinádu smícháním octa, oleje, soli a pepře podle chuti. Ponořit celé a pokrájené šneky do marinády na 10min. Vyndat 6 celých šneků a dát stranou. Opatrně dát posekaná vajíčka, křen a cibuli do šnečí marinády a zamíchat. Položit zelený salát do středu vychlazených talířů, rozdělit šnečí salát, zalít marinádou a ozdobit celým šnekem. Máte-li ulitky na ozdobu tím lépe.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 06.05.02 vloženo
  • 4928x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 48 šneků v konzervě, propláchnuté a zcezené
  • 3 lžíce vinného octa
  • 6 lžic salátového oleje ( slunečnicového, nebo kukuřičného)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 vajec na tvrdo uvařených (6 min. a ihned ponořených do studené vody), a posekaných
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, nebo připraveného ve skleničce
  • 1 bílá cibule na jemno nakrájená
  • 6 velkých listů zeleného salátu, nakrájeného na tenké nudličky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňský šnečí salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vídeňský šnečí salát

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
No jasně.

jen Quebeck, nemyslela jsem, když jsem psala předchozí poznámku. Nenech se prosit a další šnečí recepty dodej, ačkoli jsem ještě neměla čas prozkoumat situaci na zdejším trhu. Zrovna dnes jsem si dala k pozdnímu obědu mňam, mňam burgundské šneky a salát s chřestem. Což mi připomíná, že to napíšu tam, kde pepíček zamýšlel upozorňovat na dobré restaurace a kam skoro nikdo kromě mne nepřispívá.

babi
6360 příspěvků 11.5.02 02:41
Tinami,

jsem rada, ze te zaujal sneci recept. Mam jich nekolik, mimo tech tradicnich a tak je casem uvedu. Ja je take mam rada a stale mam zasobu konzerv po ruce na rychle predkrmy. Bez se podivat do obchodu a nejspis najdes konzervy, ktere jsou z Indonezie. Ja neziji ve francouzke provincii (ktera je jenom jedna) a navic se zde dostanou vsude a lacino. Vis, mam tak trochu nevyhodu, ze nevim co je v cesku k dostani a namam koho se zeptat. Navic mne chybi nejake ty terminy. V jednom kuse konsultuji VOLNY-NAJDI.TO slovnik, ale v tom gurmanstvi jsou nejak zaostali.

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky Babi ...

… za zajímavý recept. Po šnecích se můžu utlouct, ale zatím jsem je jedla vždy klasicky s česnekovým máslem nebo se špenátovým pestem. A chodím na ne do restaurací než abych se s nima trápila doma. Jen si nejsem jistá, zda v ČR zakoupím konzervu šneků, moc v obchodech po konzervách nekoukám, takže nevím. Omrknu to a když bude nejhůř, využiju toho, že za měsíc přijede na návštěvu strýc z Kanady a zavolám mu, ať pár konzerv přiveze. Jen doufám, že nejsou k mání jen ve francouzských provinciích.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz