Recept Vídeňský šnečí salát

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Schovat 6 celých tělíček šneků na ozdobu a nakrájet zbytek na nudličky. Připravit marinádu smícháním octa, oleje, soli a pepře podle chuti. Ponořit celé a pokrájené šneky do marinády na 10min. Vyndat 6 celých šneků a dát stranou. Opatrně dát posekaná vajíčka, křen a cibuli do šnečí marinády a zamíchat. Položit zelený salát do středu vychlazených talířů, rozdělit šnečí salát, zalít marinádou a ozdobit celým šnekem. Máte-li ulitky na ozdobu tím lépe.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 06.05.02 vloženo
  • 4534x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 48 šneků v konzervě, propláchnuté a zcezené
  • 3 lžíce vinného octa
  • 6 lžic salátového oleje ( slunečnicového, nebo kukuřičného)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 vajec na tvrdo uvařených (6 min. a ihned ponořených do studené vody), a posekaných
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, nebo připraveného ve skleničce
  • 1 bílá cibule na jemno nakrájená
  • 6 velkých listů zeleného salátu, nakrájeného na tenké nudličky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňský šnečí salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
No jasně.

jen Quebeck, nemyslela jsem, když jsem psala předchozí poznámku. Nenech se prosit a další šnečí recepty dodej, ačkoli jsem ještě neměla čas prozkoumat situaci na zdejším trhu. Zrovna dnes jsem si dala k pozdnímu obědu mňam, mňam burgundské šneky a salát s chřestem. Což mi připomíná, že to napíšu tam, kde pepíček zamýšlel upozorňovat na dobré restaurace a kam skoro nikdo kromě mne nepřispívá.

babi
6360 příspěvků 11.05.02 02:41
Tinami,

jsem rada, ze te zaujal sneci recept. Mam jich nekolik, mimo tech tradicnich a tak je casem uvedu. Ja je take mam rada a stale mam zasobu konzerv po ruce na rychle predkrmy. Bez se podivat do obchodu a nejspis najdes konzervy, ktere jsou z Indonezie. Ja neziji ve francouzke provincii (ktera je jenom jedna) a navic se zde dostanou vsude a lacino. Vis, mam tak trochu nevyhodu, ze nevim co je v cesku k dostani a namam koho se zeptat. Navic mne chybi nejake ty terminy. V jednom kuse konsultuji VOLNY-NAJDI.TO slovnik, ale v tom gurmanstvi jsou nejak zaostali.

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Díky Babi ...

… za zajímavý recept. Po šnecích se můžu utlouct, ale zatím jsem je jedla vždy klasicky s česnekovým máslem nebo se špenátovým pestem. A chodím na ne do restaurací než abych se s nima trápila doma. Jen si nejsem jistá, zda v ČR zakoupím konzervu šneků, moc v obchodech po konzervách nekoukám, takže nevím. Omrknu to a když bude nejhůř, využiju toho, že za měsíc přijede na návštěvu strýc z Kanady a zavolám mu, ať pár konzerv přiveze. Jen doufám, že nejsou k mání jen ve francouzských provinciích.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Chléb s celerem Chléb s celerem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz