Recept Vídeňský houbový krém

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné a pokrájené houby dusíme 10 minut na másle a cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a mlékem a povaříme. Vzniklou směs propasírujeme, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. Vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou a žemlovým knedlíkem (viz. Vídeňské žemlové knedlíky)

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 09.10.03 vloženo
  • 7240x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g směsi lesních hub
  • 2 cibule
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 dl bílého vína
  • 5 dl mléka
  • 2 dl šlehačky
  • 1/2 citronu
  • petrželka
  • pepř a sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňský houbový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz