Recept Vídeňský houbový krém

Pampeliska191 Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné a pokrájené houby dusíme 10 minut na másle a cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a mlékem a povaříme. Vzniklou směs propasírujeme, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. Vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou a žemlovým knedlíkem (viz. Vídeňské žemlové knedlíky)

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 09.10.03 vloženo
  • 7455x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g směsi lesních hub
  • 2 cibule
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 dl bílého vína
  • 5 dl mléka
  • 2 dl šlehačky
  • 1/2 citronu
  • petrželka
  • pepř a sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňský houbový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz