Recept Vídeňské žemlové knedlíky

(Hodnoceno 1x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vídeňské žemlové knedlíky

Postup

Žemle pokrájené na kostičky polijeme rozehřatým máslem a promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na žemle, přidáme mouku, promícháme a necháme chvíli stát.

Z těsta uděláme 8 knedlíků a vaříme asi 10 minut.
Uvařené knedlíky vyjmeme a rozřízneme na půlky.

Recept je z kategorií: Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.10.03 vloženo
  • 25102x zobrazeno

Ingredience

  • 300g den starých žemlí
  • 40 g másla
  • 80 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2,5 dl mléka
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.06.12 13:50

Moc dobré knedlíky…
Neměla jsem momentálně doma máslo, moc jej nekupuji, tak jsem nahradila domácím sádlem. Nic se nepokazilo - knedlíky byly ve finále dokonce tak dobré, že je můj muž ujídal jen tak nasucho, což obvykle nedělá :)
Je fakt, že já maso k mé porci vynechala úplně, stačil mi k nim jen špenát :)
Určitě je ještě mockrát použiji, neradi vaříme jedno a to samé stále dokola, takže jsem moc ráda, že na Labužníkovi je bohatá nabídka všemožných příloh a já mám stále novou a novou inspiraci ;)
Díky :)
Dělala jsem klasické „šíši“, takže jsem vařila o krapet déle, než je uvedeno, ale ne o moc, ani ne za 20 minut byly hotové i ve větším „formátu“.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Vídeňské žemlové knedlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 01.03.18 09:30

No, já nakostkované rohlíky opeču s máslem v remosce nebo na pánvi (větší množství dělám na plechu v troubě). Posléze je zaliji řídkým těstíčkem ze zbylých surovin umíchaným. Po krátké relaxaci vařím v mikrotenu :palec:
Kdo ví, jaký že je rozdíl v savosti suchých a nesuchých žemlí, tak ví proč, že :mavam:

 
ufo65
44 příspěvků 01.03.18 03:49
knedlík

Jaj ty vypadají fakt dobře. Musím vyzkoušet. :mavam:

 
Sylvie
2302 příspěvků 04.07.12 14:32

Vynikající příloha. Dnes jsem uvařila ke kuřeti na paprice. Doporučuju!

 
Zuzka1973
2104 příspěvků 26.06.12 18:59

Ramu & spol. také nekupuji, máslo sem tam ano, ale když u nás mají jen takové to „náhražkové“, takže raději používám sádlo, dokonce i do pečení, třeba některé druhy cukroví bych si už nedovedla bez sádla představit ;)
Na pečení a vaření sádlo přelévám přes sítko a nesolím, pod maso nechávám tak, jak je a na chléb se škvarkama…
S tím sádlem ty knedlíky chutnají vážně dobře :palec:
Já se snažím střídat knedle z různých těst, aby se nepřejedly :kytka:
Tyhle jsou chu´tově vážně trošku jiné, než klasické rohlíkové, snědly se všechny :palec: :mavam:

 
Ačraj
697 příspěvků 26.06.12 17:55
Vídeňské knedlíky

Knedlíky opravdu vypadají jedle, vyzkouším i tyto, někdy uvařím „hrníčkové“, však se mě už ty houskové knedlíky přejedly. Mě se tedy nemůže stát, že bych neměla máslo, stále mám i v mrazáku, my neznáme jak chutná Rama, Flora a podobné tuky, to potom raději sádlo, máslo jedině české výroby, jen né ty s označením EU, s modrou kytičkou, nebo kravičkou jak se pase, nejhorší másla s éčkama-nebrat!!! :,(

 
Zuzka1973
2104 příspěvků 26.06.12 14:31

Já je zde našla napřed náhodou a posléze i jejich další varianty… Takže postupně vyzkouším i další ;)
U nás se moc nedělaly, spíš jen klasické „rohlíkové“, kynuté, bramborové a tvarohové… Až tady, na Labu, si postupně doplňuji „repertoár“ ;)
Přeji hezký den :kytka:
:mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 26.06.12 14:22
Jejda, vídeňáky!

Už jsme je dlóóóuho neměli. Zuzko 1973, díky za připomenutí :mavam:

 
Princezna
53 příspěvků 12.11.11 16:48

Tyto knedlíky jsou výtečné. Vařila jsem je již několikrát, vždy se povedly a všem chutnaly. Dnes jsem vyzkoušela to vylepšení od Tatanky a musím říct, že nás to zklamalo. Ta cibulka tam jaksi vadila. Nevadí, příště přidám oproti receptu max. trochu petrželky :wink:

 
hobbyx
5 příspěvků 10.05.10 03:25
Re: Vídeňské žemlové knedlíky

zajímal by mně způsob vaření. Když jsem knedlíky vytvaroval a vhodil do vody, rozvařily se. Někdo říká, že proto, že voda byla vařící - prý měla být jen horká.
Tak jsem další vařil jako „hrnečkové“, tzn. těsto dal do vymaštěného hrníčku a uvařil v páře. Byly skvělé, a to i když jsem použil tmavé pečivo.

 
AbiesAlba
400 příspěvků 29.09.09 19:23
Re: Vídeňské žemlové knedlíky

VYtahuju na světlo tento recept, pravidelně vídeňské knedlíky doma dělávám, neznám lepší. A k pečené kachničce, králíkovi i ke špenátu jsou vynikající, příprava jednoduchá, výsledek dokonalý. :-)

 
Berdie
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vídeňské žemlové knedlíky

Na doporučení Beaute ze zena-in.cz jsem vyzkoušela tyhle báječné knedlíky. Musím vám napsat, že jsem nikdy lepší nejedla, jsou prostě úúúúúúúžasné a mimo jiné jsou i jednoduché na přípravu.
Děkuji autorce za tento recept :-)))

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 10.10.03 12:55
Dekuji Tatanko,

za skutecne vynikajici vylepseni, urcite to vyzkousim. Hezky den

 
tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Vylepšení

Housky smáslem nechat krátce opéct v troubě, přidat něco drobně nakrájené cibule a zelené petželky, krátce osmahnout se žemlemi. Další postup stejný/ po vychladnutí/.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Květáková polévka Květáková polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz