Recept Vídeňské pomerančové pusinky (jednoduché)

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Našlehat máslo s cukrem a kůrou pomocí elektrického šlehače do hladka. Přidat mouku smíchanou s kypřícím práškem a dobře promíchat. Naplnit směsí cukrářský sáček se středně velkou ozubenou násadkou a nastříkat na vymaštěný plech 3cm hvězdičky v 3cm odstupu. Péct pusinky v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 12min., nebo až jsou velice mírně nahnědlé. Nechat je vychladnout na mřížce. Vychladlé slepit krémem a pocukrovat zbytkem cukru. Pomerančový krém: Našlehat máslo s cukrm pomocí elektrického šlehače do hladka a potom zašlehat dovnitř šťávu.

Recept je z kategorií: Pro alergiky (mléko, vejce)

Nahlásit recept

  • 19.11.02 vloženo
  • 7967x zobrazeno

Ingredience

  • Asi na 25 pusinek této velikosti.
  • 220g másla
  • 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry z vosku zbaveného pomeranče
  • 80g pudrového cukru smíchaného s trochou vanilkového
  • 1 lžíce kukuřičné moučky
  • 225g plohrubé mouky
  • 1 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • Pomerančový krém:
  • 60g másla
  • 160g pudrového cukru
  • 2 lžíce pomerančové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňské pomerančové pusinky (jednoduché)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz