Recept Vídeňské, máslové řízky

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočit housky v mléce, vymačkat je a přidat k masu. Zamíchat dovnitř vejce a ochutit vše solí, pepřem a oříškem. Pomocí rukou vmíchat dovnitř strouhanku a vytvořit 8 koulí, zploštěných dlaní. Rozehřát polovinu másla na pánvi a osmažit ¨řízky¨po obou stranách do zlatohněda. Usušit je na ubrousku a uschovat v teple. Do pánve přidat vývar a uvolnit všechen výpek na dně. Zahustit omáčku postupným přidáním kousků zbylého másla. Podávat ¨řízky¨na nahřátých talířích s bramborovou kaší a zkaramelizovanou cibulí, nebo osmaženými, cibulovými kroužky. Název receptu je ¨Butterschnitzel¨.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 13.02.03 vloženo
  • 7672x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 housky
  • 350ml mléka
  • 500g pomletého telecího masa
  • 2 veje
  • sůl a pepř podle chuti
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 2-3 lžíce jemné strouhanky
  • 80g másla
  • 50ml masového vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňské, máslové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz