Recept Vídeňské, máslové řízky

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočit housky v mléce, vymačkat je a přidat k masu. Zamíchat dovnitř vejce a ochutit vše solí, pepřem a oříškem. Pomocí rukou vmíchat dovnitř strouhanku a vytvořit 8 koulí, zploštěných dlaní. Rozehřát polovinu másla na pánvi a osmažit ¨řízky¨po obou stranách do zlatohněda. Usušit je na ubrousku a uschovat v teple. Do pánve přidat vývar a uvolnit všechen výpek na dně. Zahustit omáčku postupným přidáním kousků zbylého másla. Podávat ¨řízky¨na nahřátých talířích s bramborovou kaší a zkaramelizovanou cibulí, nebo osmaženými, cibulovými kroužky. Název receptu je ¨Butterschnitzel¨.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 13.02.03 vloženo
  • 7563x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 housky
  • 350ml mléka
  • 500g pomletého telecího masa
  • 2 veje
  • sůl a pepř podle chuti
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 2-3 lžíce jemné strouhanky
  • 80g másla
  • 50ml masového vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňské, máslové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz