Recept Vídeňské dančí filé
zlata Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Očištěné maso nakrájíme přes vlákna na filety, lehce naklepeme, osolíme a opeříme. Zalejeme olejem a necháme 24 hod odležet. Druhý den z masa necháme olej trochu okapat a opékáme na rozpáleném másle se lžící oleje. Opečené dáme stranou a do pánve místo masa dáme smažit na nudličky pokrájenou zeleninu, chvilku smažíme, pak přidáme drobně nakrájené houby (bez sladkokyselého nálevu). Vrátíme maso, zalijeme vínem a zakapeme citrónovou šťávou. Chvilku podusíme pak rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme hojně sypané petrželkou. Já jsem petrželku přidala do pánve spolu se zeleninou, ale hezčí je posypat hotový pokrm. Zdroj: moje letité "Sešity domácího hospodaření"
Recept je z kategorií: Zvěřina
- 05.01.08 vloženo
- 7368x zobrazeno
Čas přípravy
- 1/2 hod + 24 hod uležení
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 80 dkg dančí kýty nebo hřbetu
- 12 dkg mrkve
- 8 dkg petržele
- 5 dkg celeru
- 1 dcl bílého suchého vína
- 20 dkg nakládaných hub
- 3 dkg másla
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
- 1 dcl oleje.
Doporučená příloha
Vařené brambory polité máslem
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vídeňské dančí filé
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vídeňské dančí filé