Recept Vídeňské dančí filé

zlata Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vídeňské dančí filé

Postup

Očištěné maso nakrájíme přes vlákna na filety, lehce naklepeme, osolíme a opeříme. Zalejeme olejem a necháme 24 hod odležet. Druhý den z masa necháme olej trochu okapat a opékáme na rozpáleném másle se lžící oleje. Opečené dáme stranou a do pánve místo masa dáme smažit na nudličky pokrájenou zeleninu, chvilku smažíme, pak přidáme drobně nakrájené houby (bez sladkokyselého nálevu). Vrátíme maso, zalijeme vínem a zakapeme citrónovou šťávou. Chvilku podusíme pak rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme hojně sypané petrželkou. Já jsem petrželku přidala do pánve spolu se zeleninou, ale hezčí je posypat hotový pokrm. Zdroj: moje letité "Sešity domácího hospodaření"

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 05.01.08 vloženo
  • 7054x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod + 24 hod uležení

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80 dkg dančí kýty nebo hřbetu
  • 12 dkg mrkve
  • 8 dkg petržele
  • 5 dkg celeru
  • 1 dcl bílého suchého vína
  • 20 dkg nakládaných hub
  • 3 dkg másla
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva
  • 1 dcl oleje.

Doporučená příloha

  • Vařené brambory polité máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňské dančí filé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz