Recept Vídeňské dančí filé

zlata Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vídeňské dančí filé

Postup

Očištěné maso nakrájíme přes vlákna na filety, lehce naklepeme, osolíme a opeříme. Zalejeme olejem a necháme 24 hod odležet. Druhý den z masa necháme olej trochu okapat a opékáme na rozpáleném másle se lžící oleje. Opečené dáme stranou a do pánve místo masa dáme smažit na nudličky pokrájenou zeleninu, chvilku smažíme, pak přidáme drobně nakrájené houby (bez sladkokyselého nálevu). Vrátíme maso, zalijeme vínem a zakapeme citrónovou šťávou. Chvilku podusíme pak rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme hojně sypané petrželkou. Já jsem petrželku přidala do pánve spolu se zeleninou, ale hezčí je posypat hotový pokrm. Zdroj: moje letité "Sešity domácího hospodaření"

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 05.01.08 vloženo
  • 6777x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod + 24 hod uležení

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80 dkg dančí kýty nebo hřbetu
  • 12 dkg mrkve
  • 8 dkg petržele
  • 5 dkg celeru
  • 1 dcl bílého suchého vína
  • 20 dkg nakládaných hub
  • 3 dkg másla
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva
  • 1 dcl oleje.

Doporučená příloha

  • Vařené brambory polité máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňské dančí filé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz