Recept Vídeňská křenová omáčka s jablkem

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uvařit jablka ve 3 hrncích vody s hřebíčkem a bílým vínem do měkka. Ochladit jablka v ledové vodě a potom je rozmačkat na kaši. Zamíchat dovnitř křen, citronovou štávu a cukr.

Recept je z kategorií: Studené omáčky

Nahlásit recept

  • 10.06.02 vloženo
  • 5741x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 6 jablek, oloupaných, rozpůlených a bez jadřince
  • 1 celý hřebíček
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 12 lžic čerstvě nastrouhaného křenu
  • štáva z 1 citronu
  • 1 lžíce cukru

Doporučená příloha

  • Vídeňský Tafelspitz, nebo jiné teplé, nebo studené maso.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňská křenová omáčka s jablkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz