Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V octové vodě uvaříme švestky nebo třešně, scedíme je prolisujeme sítem s jemnou strouhankou z topinek zpět do ovocného vývaru. Přidáme porce veveřího masa včetně srdíček a jatérek, osolíme, okořeníme a uvaříme doměkka. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, popřípadě jen zaprášíme moukou a povaříme. Ozdobíme smaženými jablky. Čerpáno z Praktických receptů mistra kuchaře (1/1998).
Recept je z kategorií: Zvěřina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Veverky v černé jíše
293 příspěvků 25.1.09 03:43
super recept. teda pre toho chlapika, co chcel vo forach ochutnat autenticke domorodecke recepty. vevericku netreba zabit, staci najst na zemi chcipnutu
53 příspěvků 25.1.09 03:43
Nutrie, pokud vím, má také světlé maso, prý je hodně podobné králičímu. Pokud by to měla být zvěřina, tak bych asi použila zajíce.
Naposledy jsem četla o zadělávaných veverkách v detektivce Rex Stouta o Nero Wolfovi (nevím už přesně ve které), ale ten recept se mi zdá podobný. Ale nemá veverka tmavé maso? To by asi ten králík nešel. Možná spíš - no takové to ve vodě, jo, nutrie?
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo, to by snad šlo…
Housenko, ale zase ten recept zní zajímavě, tak se to dá zkusit třeba s králíkem, a říkat tomu „Veverky“
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Pak se mi zdá docela zbytečné takové recepty vkládat…
v současné době jen to, kdo by chtěl za mříže, protože mám takový pocit, že veverky patří mezi ohrožená zvířata a tím pádem jsou chráněná. ;o)
Sice zajímavé, ale kdo by proboha mohl zabít tak roztomilé zvíře?