Recept Větrníčky s pikantním krémem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Větrníčky s pikantním krémem

Postup

**Větrníčky:** Mléko s vodou a máslem přivedeme k varu, vmícháme mouku a větší špetku soli. Zahříváme dokud hmota nezhoustne a na dně se nevytvoří světlý povlak. Hmotu přendáme do mísy a vmícháme 1 vejce. Druhé vejce přidáme teprve až je těsto studené. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C), plech vyložíme papírem na pečení. Těsto naplníme do zdobícího sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdičky. Na plech nastříkáme 10 rozetek velikosti vlašského ořechu. Ve střední části trouby pečeme 25 minut dozlatova. Větrníčky příčně rozpůlíme a necháme vychladnout. Poté plníme zvolenou náplní. **Náplně:** *sýrový krém* Měkké máslo ušleháme do krému a následně rozmixujeme s feta sýrem a majoránkou. *šunkový krém* Šunku nakrájíme na kostičky, rozmixujeme se smetanou ke šlehání a okořeníme pepřem. *náplň se pstruhem* Uzený filet ze pstruha rozmačkáme se smetanou, dochutíme koprem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 29.12.04 vloženo
  • 5687x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

10 ks větrníčků

  • 60 ml mléka
  • 60 ml vody
  • 50 g másla
  • 75 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl

náplně:

  • *sýrový krém*
  • 30 g másla
  • 125 g sýra feta
  • 1 PL majoránky
  • *šunkový krém*
  • 150 g vařené šunky
  • 75 g smetany ke šlehání
  • pepř
  • *náplň se pstruhem*
  • 150 g uzeného filetu ze pstruha
  • 100 g zakysané smetany (nebo smetany ke šlehání)
  • 1 PL sekaného kopru
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • 1 PL = 1 polévková lžíce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Větrníčky s pikantním krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázku :o)
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Větrníčky s pikantním krémem

Ajti, větrníčky a jejich náplně se mně moc líbí, bude-li čas, tak je zítra vyzkouším;o) A když ne zítra, tak při nejbližší příležitosti.

PF 2005!

MilenaD
126 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Větrníčky s pikantním krémem

Zkusila jsem plněné hermelíny podle Jany Bouškové - PRIMA vařečka teď někdy. Je zavřený v lednici, ale pokud se ještě rozleží, bude ten Silvestr česnekově aromatický pro obyvatele v okruhu pěti mil . . .

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Větrníčky s pikantním krémem - MilenoD

Představa vanilkových rohlíčků okořeněných česnekem rozjařila moji duši - u nás se totiž používá úsloví jedné mé bývalé kolegyně, že česnek se dává všude tam, kam se nedává vanilkový cukr. Tohle je zřejmě předčí. Hezkého Silvestra s vůní vanilky, pardon, česneku…

MilenaD
126 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Větrníčky s pikantním krémem

Ajto (a další), zkuste tuhle:
polovina másla (tedy osminka, jak říkáme u nás), 3-4 tavené sýry (nejlépe Apetito a k tomu třeba sýrový krém Tomík, půl na půl) rozšmelcovat do hladké nadýchané hmoty elektrickým šlehadlem, přidat nepatrně pepře a hojně česneku, utřeného se solí. Množství česneku záleží na individuální chuti, já ho můžu ve všem, snad i vanilkové rolíčky bych jím okořenila (ale asi nesnědla). Zdobit lze například vlašskými ořechy. Tuhle pomazánku používám i do paštiček z lístkového těsta, určitě je všichni znáte, ale i na pečivo a tak všelijak.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz