Recept Vestfálský jablkový koláč

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vestfálský jablkový koláč

Postup

1. Kynuté těsto promícháme dohladka ručním šle­hačem. Necháme vykynout na teplém místě. Pak je ještě jednou důkladně prohněteme. Hnětené těsto připravíme stejným způsobem jako kynuté těsto. 2. Po nakynutí propracujeme na pracovní ploše leh­ce poprášené moukou. Obě těsta spojíme dohro­mady a zapracujeme rozinky. 3. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech (30 x 40 cm) a podél okrajů lehce povytáhneme. Pro nazdo­bení ušleháme smetanu a natřeme ji na těsto. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, na několika mís­tech je nakrojíme a potřeme citronovou šťávou. 4. Jablka pokládáme těsně vedle sebe, posypeme hrubě mletým cukrem a na plechu necháme těsto ještě chvíli kynout. Pečeme asi 30 minut. 5. Marmeládu smícháme s rumem a skořicí, krátce povaříme a ještě teplý koláč směsí potřeme. Polevu připravíme podle návodu na obalu a dozdobíme.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 30.08.02 vloženo
  • 8126x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kynuté těsto:
  • 100 g hl. mouky
  • 1 balení instant. droždí Dr. Oetker
  • 25 g cukru
  • 50 g změklého másla
  • 100 ml vlaž­ného mléka
  • nastrouh. citr. kůra
  • hnětené těsto:
  • 110 g hladké pšeničné mouky
  • 20 g cukru
  • 1 vejce
  • 50 g změklého másla
  • 100 g rozinek
  • nastrouhaná cítronová kůra
  • zdobení:
  • 100 g smetany
  • 1 kg jablek
  • 3 lžíce citr. šťávy
  • 40 g hrubě mletého cukru
  • k potření:
  • 2 lžíce meruňkové marmelády
  • 1 lžíce rumu
  • mletá skoňce
  • k dozdobení:
  • 50 g tukové čokoládové polevy Dr.Oetker

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vestfálský jablkový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vestfálský jablkový koláč

zuzana
5 příspěvků 2.9.02 20:45
Smetana?

Kveto proc se tak divis?skus to a pak uvidis?hahaha

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Smetana

Tou ušlehanou smetanou se polije syrové těsto a pak se to peče? To jsem v ži votě neslyšela. jak to pak vypadá?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz