Recept Vestfálský jablkový koláč

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vestfálský jablkový koláč

Postup

1. Kynuté těsto promícháme dohladka ručním šle­hačem. Necháme vykynout na teplém místě. Pak je ještě jednou důkladně prohněteme. Hnětené těsto připravíme stejným způsobem jako kynuté těsto. 2. Po nakynutí propracujeme na pracovní ploše leh­ce poprášené moukou. Obě těsta spojíme dohro­mady a zapracujeme rozinky. 3. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech (30 x 40 cm) a podél okrajů lehce povytáhneme. Pro nazdo­bení ušleháme smetanu a natřeme ji na těsto. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, na několika mís­tech je nakrojíme a potřeme citronovou šťávou. 4. Jablka pokládáme těsně vedle sebe, posypeme hrubě mletým cukrem a na plechu necháme těsto ještě chvíli kynout. Pečeme asi 30 minut. 5. Marmeládu smícháme s rumem a skořicí, krátce povaříme a ještě teplý koláč směsí potřeme. Polevu připravíme podle návodu na obalu a dozdobíme.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 30.08.02 vloženo
  • 7759x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kynuté těsto:
  • 100 g hl. mouky
  • 1 balení instant. droždí Dr. Oetker
  • 25 g cukru
  • 50 g změklého másla
  • 100 ml vlaž­ného mléka
  • nastrouh. citr. kůra
  • hnětené těsto:
  • 110 g hladké pšeničné mouky
  • 20 g cukru
  • 1 vejce
  • 50 g změklého másla
  • 100 g rozinek
  • nastrouhaná cítronová kůra
  • zdobení:
  • 100 g smetany
  • 1 kg jablek
  • 3 lžíce citr. šťávy
  • 40 g hrubě mletého cukru
  • k potření:
  • 2 lžíce meruňkové marmelády
  • 1 lžíce rumu
  • mletá skoňce
  • k dozdobení:
  • 50 g tukové čokoládové polevy Dr.Oetker

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vestfálský jablkový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vestfálský jablkový koláč

zuzana
5 příspěvků 2.9.02 20:45
Smetana?

Kveto proc se tak divis?skus to a pak uvidis?hahaha

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Smetana

Tou ušlehanou smetanou se polije syrové těsto a pak se to peče? To jsem v ži votě neslyšela. jak to pak vypadá?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz