Recept Verunčina omáčka (Veronique) ke kuřeti nebo rybě

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat víno, vodu a vermut ve středně velkém kastrolku, přivést do varu a vařit rychle, až je vše zredukované na půl. Snížit teplotu, přidat máslo, smetanu a hrozny a nechat máslo rozpustit, ale nevařit. Zamíchat dovnitř kukuřičnou moučku rozmíchanou ve vodě a za stálého míchání přivést do varu. Vařit až vše zhoustne.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 01.05.02 vloženo
  • 4716x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 hrnek suchého bílého vína
  • 1 1/2 hrnku vody
  • 1/4 hrnku suchého vermutu
  • 30 g másla
  • 1/4 hrnku smetany
  • 1/2 hrnku malých hroznů bez zrníček, oloupané
  • 2 lžičky kukuřičné moučky
  • 1 lžíce vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Verunčina omáčka (Veronique) ke kuřeti nebo rybě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz