Recept Vepřový závitek Postřižiny

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z vepřové kýty nařežeme řízky, naklepeme a osolíme. Rýži propereme a uvaříme v převařeném pivu. Uvařenou rýži propláchneme vodou. Zpěníme 1/3 jemně pokrájené cibule, přidáme rýži, hrášek, na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Krátce orestujeme a spojíme s vejcem. Touto směsí naplníme řízky, zavineme je a spíchneme párátkem nebo spojíme nití. Dáme zapéct do trouby. Na tuku orestujeme zbytek cibule dotmava a polijeme pivem napůl s vodou. Hladkou mouku orestujeme nasucho. Vsypeme do studené vody, rozšleháme a směsí zalijeme základ. Dobře povaříme. Omáčku přecedíme na zapečené závitky a ještě v troubě dodusíme až je maso měkké. Nakonec dáme do omáčky rozškvařenou slaninu a dochutíme.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 27.10.03 vloženo
  • 4383x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g vepřové kýty
  • 50 g rýže
  • 25 g hrášku
  • 20 g mrkve
  • 30 g celeru
  • 1/2 litru světlého piva
  • 70 g rostlinného tuku
  • 90 g cibule
  • jedno vejce
  • 50 g hladké mouky
  • 20 g slaniny
  • sůl
  • voda na podlévání a vaření

Doporučená příloha

  • Podáváme nejčastěji s brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový závitek Postřižiny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Tatranské kuře Tatranské kuře
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz