Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z vepřové kýty nařežeme řízky, naklepeme a osolíme. Rýži propereme a uvaříme v převařeném pivu. Uvařenou rýži propláchneme vodou. Zpěníme 1/3 jemně pokrájené cibule, přidáme rýži, hrášek, na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Krátce orestujeme a spojíme s vejcem. Touto směsí naplníme řízky, zavineme je a spíchneme párátkem nebo spojíme nití. Dáme zapéct do trouby. Na tuku orestujeme zbytek cibule dotmava a polijeme pivem napůl s vodou. Hladkou mouku orestujeme nasucho. Vsypeme do studené vody, rozšleháme a směsí zalijeme základ. Dobře povaříme. Omáčku přecedíme na zapečené závitky a ještě v troubě dodusíme až je maso měkké. Nakonec dáme do omáčky rozškvařenou slaninu a dochutíme.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Podáváme nejčastěji s brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřový závitek Postřižiny