Recept Vepřový steak s česnekovo-bazalkovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso si nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, aby se nekroutilo a na rozpálené pánvi osmahneme. Jakmile je hotové, sundáme ho z pánve a tu samou pánev přidáme trochu olivového oleje, orestujeme na něm nasekaný česnek (pouze lehce, potřebujeme, aby si zachoval chuť). Přidáme 3/4 smetany, lehce povaříme. Ve zbytku smetany si rozmícháme mouku a přimícháme k omáčce (měla by mít krémovou konzistenci). Opět lehce povaříme, dochutíme solí a pepřem. Nakonec natrháme do omáčky bazalku a přidáme šťávu z citronu. Necháme asi 30 vteřin prohřát, promícháme a podáváme. Do prostřed talíře dáme 1-2 plátky masa, přelijeme asi 3PL omáčky, posypeme parmazánem a podáváme s čerstvou ciabattou (popřípadě čerstvou bagetou).

Další recepty na Steaky

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 10.08.10 vloženo
  • 10038x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500g vepřové krkovice bez kosti
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 7 stroužků česneku
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • barevný pepř (nejlépe čerstvě nadrcený nebo namletý)
  • sůl
  • olivový olej
  • 1PL hladké mouky
  • šťáva z 1/4 citronu
  • 150g nastrouhaného parmazánu

Doporučená příloha

  • ciabatta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový steak s česnekovo-bazalkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Jenofefa
1315 příspěvků 16.08.10 23:02
Re: Vepřový steak s česnekovo-bazalkovou omáčkou

Dnes vyzkoušeno s menší obměnou: vepřové maso v lednici nebylo vhodné na steak jako minutku (špalík z plecka), tak jsem nakrájela plátky, přes folii naklepala, obalila v troše hladké mouky promíchané se solí, pepřem a sušenou bazalkou a narychlo opekla na olivovém oleji. Pak nechala dusit/péci pod poklicí v troubě za pozorného hlídání a občasného mírného podlití do změknutí. Vyndala z pánve a pokračovala podle předpisu. Zahoustlý výpek jsem pak vrátila do pánve spolu s masem a již nedávala mouku do šlehačky. Jako přílohu jsem zvolila těstoviny (orecchiette). Umělecký dojem: lahodné, syté, příjemně navinulé po citronu. Zařazeno do repertoáru.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz