Recept Vepřový steak s česnekovo-bazalkovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso si nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, aby se nekroutilo a na rozpálené pánvi osmahneme.
Jakmile je hotové, sundáme ho z pánve a tu samou pánev přidáme trochu olivového oleje, orestujeme na něm nasekaný česnek (pouze lehce, potřebujeme, aby si zachoval chuť).
Přidáme 3/4 smetany, lehce povaříme.
Ve zbytku smetany si rozmícháme mouku a přimícháme k omáčce (měla by mít krémovou konzistenci). Opět lehce povaříme, dochutíme solí a pepřem.
Nakonec natrháme do omáčky bazalku a přidáme šťávu z citronu.
Necháme asi 30 vteřin prohřát, promícháme a podáváme.

Do prostřed talíře dáme 1-2 plátky masa, přelijeme asi 3PL omáčky, posypeme parmazánem a podáváme s čerstvou ciabattou (popřípadě čerstvou bagetou).

Další recepty na Steaky

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.08.10 vloženo
  • 9770x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500g vepřové krkovice bez kosti
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 7 stroužků česneku
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • barevný pepř (nejlépe čerstvě nadrcený nebo namletý)
  • sůl
  • olivový olej
  • 1PL hladké mouky
  • šťáva z 1/4 citronu
  • 150g nastrouhaného parmazánu

Doporučená příloha

  • ciabatta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový steak s česnekovo-bazalkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Jenofefa
1315 příspěvků 16.08.10 23:02
Re: Vepřový steak s česnekovo-bazalkovou omáčkou

Dnes vyzkoušeno s menší obměnou: vepřové maso v lednici nebylo vhodné na steak jako minutku (špalík z plecka), tak jsem nakrájela plátky, přes folii naklepala, obalila v troše hladké mouky promíchané se solí, pepřem a sušenou bazalkou a narychlo opekla na olivovém oleji. Pak nechala dusit/péci pod poklicí v troubě za pozorného hlídání a občasného mírného podlití do změknutí. Vyndala z pánve a pokračovala podle předpisu. Zahoustlý výpek jsem pak vrátila do pánve spolu s masem a již nedávala mouku do šlehačky. Jako přílohu jsem zvolila těstoviny (orecchiette). Umělecký dojem: lahodné, syté, příjemně navinulé po citronu. Zařazeno do repertoáru.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz