Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
luke69 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso si nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, aby se nekroutilo a na rozpálené pánvi osmahneme. Jakmile je hotové, sundáme ho z pánve a tu samou pánev přidáme trochu olivového oleje, orestujeme na něm nasekaný česnek (pouze lehce, potřebujeme, aby si zachoval chuť). Přidáme 3/4 smetany, lehce povaříme. Ve zbytku smetany si rozmícháme mouku a přimícháme k omáčce (měla by mít krémovou konzistenci). Opět lehce povaříme, dochutíme solí a pepřem. Nakonec natrháme do omáčky bazalku a přidáme šťávu z citronu. Necháme asi 30 vteřin prohřát, promícháme a podáváme. Do prostřed talíře dáme 1-2 plátky masa, přelijeme asi 3PL omáčky, posypeme parmazánem a podáváme s čerstvou ciabattou (popřípadě čerstvou bagetou).
Další recepty na Steaky
Recept je z kategorií: Vepřové maso
ciabatta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřový steak s česnekovo-bazalkovou omáčkou
Dnes vyzkoušeno s menší obměnou: vepřové maso v lednici nebylo vhodné na steak jako minutku (špalík z plecka), tak jsem nakrájela plátky, přes folii naklepala, obalila v troše hladké mouky promíchané se solí, pepřem a sušenou bazalkou a narychlo opekla na olivovém oleji. Pak nechala dusit/péci pod poklicí v troubě za pozorného hlídání a občasného mírného podlití do změknutí. Vyndala z pánve a pokračovala podle předpisu. Zahoustlý výpek jsem pak vrátila do pánve spolu s masem a již nedávala mouku do šlehačky. Jako přílohu jsem zvolila těstoviny (orecchiette). Umělecký dojem: lahodné, syté, příjemně navinulé po citronu. Zařazeno do repertoáru.