Recept Vepřový řízek žebrácký

Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z očištěné vepřové kýty nakrájíme řízky (2 na jednu porci), naklepeme je paličkou, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Řízky upečeme v horkém oleji po obou stranách dozlatova. Tvrdý sýr najemno nastrouháme a okurky nakrájíme na nudličky. Oba řízky z jedné strany potřeme hořčicí a jeden posypeme připravenou okurkou a druhý strouhaných sýrem. Při podávání přelijeme výpekem a posypeme sekanou petrželovou natí. Podobně můžeme upravovat vepřové kotlety nebo placičky z mletého ochuceného a osoleného masa.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 04.09.04 vloženo
  • 8388x zobrazeno

Ingredience

  • 700g vepřové kýty
  • 8 lžic oleje
  • 4 sterilované okurky
  • 60g tvrdého sýra na strouhání
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce hořčice
  • pepř
  • sůl
  • petrželová nať

Doporučená příloha

  • Opečené brambory a zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový řízek žebrácký

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřový řízek žebrácký

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový řízek žebrácký

Hezký, jednoduchý.....á dobrý…!!!
Trošku jsem pozměnila (z nouze cnost), maso jsem měla nakrájené nadrobno a přidala jsem lžičku sambal oelek a místo petrželky jsem posypala nakrájenou cibulí

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz