Recept Vepřový řízek v karamelu
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Libový bůček upečeme v troubě doměkka poté celý kousek ponoříme do vařící vody a chvilku vaříme. Pak ho vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do hluboké pánve dáme asi 1-2 lžíce oleje, trochu cukru (asi 2 lžíce) a necháme zkaramelizovat dohněda. K tomu přidáme asi 10 lžic sojové omáčky, stejné množství sladšího bílého vína, jemně pokrájenou cibulku, 3 stroužky prolisovaného česneku, lžičku mletého zázvoru a osolíme. Za stálého vaření mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Poté vložíme nakrájený bůček. Na velmi mírném ohni dusíme pod pokličkou a podléváme trochou vody nebo vína. Sádlo, které se objeví na povrchu, sbíráme lžící. Před koncem varu můžeme zahustit trochou ve vodě rozmíchané škrobové moučky.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 26.12.01 vloženo
- 3855x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g libového bůčku
- olej
- cukr
- sojová omáčka
- bílé víno
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku, mlety zázvor
- solamyl
Doporučená příloha
Podáváme s vařenou rýží.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřový řízek v karamelu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřový řízek v karamelu