Recept Vepřový řízek v karamelu

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Libový bůček upečeme v troubě doměkka poté celý kousek ponoříme do vařící vody a chvilku vaříme. Pak ho vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do hluboké pánve dáme asi 1-2 lžíce oleje, trochu cukru (asi 2 lžíce) a necháme zkaramelizovat dohněda. K tomu přidáme asi 10 lžic sojové omáčky, stejné množství sladšího bílého vína, jemně pokrájenou cibulku, 3 stroužky prolisovaného česneku, lžičku mletého zázvoru a osolíme. Za stálého vaření mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Poté vložíme nakrájený bůček. Na velmi mírném ohni dusíme pod pokličkou a podléváme trochou vody nebo vína. Sádlo, které se objeví na povrchu, sbíráme lžící. Před koncem varu můžeme zahustit trochou ve vodě rozmíchané škrobové moučky.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 26.12.01 vloženo
  • 3855x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g libového bůčku
  • olej
  • cukr
  • sojová omáčka
  • bílé víno
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku, mlety zázvor
  • solamyl

Doporučená příloha

  • Podáváme s vařenou rýží.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový řízek v karamelu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz