Recept Vepřový řízek s rýží a rajčaty

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřový řízek s rýží a rajčaty

Postup

1. Rajčata omyjeme, vyřízneme stopky a plody nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Rajčata a pokrájenou cibuli rozložíme na talíři do vějíře a podle chuti posolíme. 2. Řízky osušíme a v pánvi na rozehřátém oleji opékáme z obou stran 5 - 8 min., poté osolíme a opepříme. 3. Mezitím obvyklým způsobem uvaříme rýži a osolíme. Rýži a vepřové řízky rozdělíme na talíře vedle rajčat. Řízky obložíme plátkem bylinkového másla a můžeme je podávat ozdo­bené kerblíkem nebo petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 30.10.03 vloženo
  • 8289x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 560 kcal, 2340 kJ, 31 g bílkovin, 25 g tuků, 50 g sacharidů
  • 6 rajčat
  • 1 cibule
  • sůl
  • 4 vepřové řízky (po 150 g)
  • 2 lžíce oleje
  • drcený barevný pepř
  • 250 g rýže
  • 4 plátky bylinkového másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový řízek s rýží a rajčaty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz