Recept Vepřový řízek s rýží a rajčaty
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Rajčata omyjeme, vyřízneme stopky a plody nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Rajčata a pokrájenou cibuli rozložíme na talíři do vějíře a podle chuti posolíme. 2. Řízky osušíme a v pánvi na rozehřátém oleji opékáme z obou stran 5 - 8 min., poté osolíme a opepříme. 3. Mezitím obvyklým způsobem uvaříme rýži a osolíme. Rýži a vepřové řízky rozdělíme na talíře vedle rajčat. Řízky obložíme plátkem bylinkového másla a můžeme je podávat ozdobené kerblíkem nebo petrželkou.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 30.10.03 vloženo
- 8289x zobrazeno
Čas přípravy
- 35 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 560 kcal, 2340 kJ, 31 g bílkovin, 25 g tuků, 50 g sacharidů
- 6 rajčat
- 1 cibule
- sůl
- 4 vepřové řízky (po 150 g)
- 2 lžíce oleje
- drcený barevný pepř
- 250 g rýže
- 4 plátky bylinkového másla
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřový řízek s rýží a rajčaty
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřový řízek s rýží a rajčaty