Recept Vepřový řízek s rýží a rajčaty

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřový řízek s rýží a rajčaty

Postup

1. Rajčata omyjeme, vyřízneme stopky a plody nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Rajčata a pokrájenou cibuli rozložíme na talíři do vějíře a podle chuti posolíme. 2. Řízky osušíme a v pánvi na rozehřátém oleji opékáme z obou stran 5 - 8 min., poté osolíme a opepříme. 3. Mezitím obvyklým způsobem uvaříme rýži a osolíme. Rýži a vepřové řízky rozdělíme na talíře vedle rajčat. Řízky obložíme plátkem bylinkového másla a můžeme je podávat ozdo­bené kerblíkem nebo petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 30.10.03 vloženo
  • 6690x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 560 kcal, 2340 kJ, 31 g bílkovin, 25 g tuků, 50 g sacharidů
  • 6 rajčat
  • 1 cibule
  • sůl
  • 4 vepřové řízky (po 150 g)
  • 2 lžíce oleje
  • drcený barevný pepř
  • 250 g rýže
  • 4 plátky bylinkového másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový řízek s rýží a rajčaty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz