Recept Vepřový řízek s chřestem

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřový řízek s chřestem

Postup

Chrest ocistete a podélne rozpulte. V hrnci privedte do varu 3/4 l vody se solí, cukrem a citronovou stávou. Do varící vody vlozte chrest a varte 12-18 minut. Nechte okapat.
Maso osolte, opeprete, obalte v mouce, vejci a strouhance a na oleji usmazte rízky (asi 4 minuty po kazdé strane).
Usmazené rízky dejte do pekáce a rozlozte na ne chrest.
Holandskou omácku rozmíchejte se sýrem a nalejte ji na chrest.
Pecte v troube vyhráté na 220 st. C asi 6-8 minut.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.05.08 vloženo
  • 4536x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g bílého chrestu
  • sul
  • pepr
  • 2 PL citronové stávy
  • 1 rozslehané vejce
  • 4 veprové rízky à ca. 100 g
  • 2 PL mouky
  • ca. 5 PL strouhanky na obalení
  • spetka cukru
  • 2-3 PL oleje na smazení
  • 200 ml holandské omácky
  • 2 PL strouhaného sýra

Doporučená příloha

  • Varené nebo opecené brambory sypané petrzelkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový řízek s chřestem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz