Recept Vepřový bůček s červeným melounem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Pracnější ale vyzkoušený recept ze staršího čísla časopisu Reflex, kdy v něm ještě vycházely skvělé články Vladimíra Poštulky s názvem Zápisník Labužníka.

Postup

Prorostlé vepřové maso osolte a oslaďte, nechte přes noc v ledničce a pak omyjte.
Dejte vařit v oslazené vodě, ale jakmile se voda začne vařit, maso vyjměte. Poté maso dejte opět do trocha studené vody, uveďte do varu a přidejte koření 5i vůní a zázvor.Pomalu duste maso 4 hodiny ale opatrně, aby se tuk nepřipaloval.
Maso necháte vychladnou,, pak nakrájet na kostičky cca 5×5 cm. Připravte zálivku s uvedených ingrediencí tak, aby výsledná chuť byla zároveň slaná, sladká i kyselá.
Meloun zbavte jadérek a nakrájejte na kostičky asi 1×5 cm. Kostičky masa opečte na pánvi bez tuku ze všech stran aby byly na povrchu křupavé. Na jiné pánvi opečte do křupava plátky česneku
Do misky dejte meloun a bylinky nasekané nadrobno, posypte opečeným česnekem,zalijte zálivkou a promíchejte. Nakonec přidejte teplé maso a opatrně znovu promíchejte

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.09.17 vloženo
  • 127x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 1/4 kg červeného melounu
  • 4 lž. koření 5ti vůní
  • hrst čerstvé máty
  • hrst thajské bazalky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 8 lž omáčky hoisin
  • 2 citrony
  • 1 lž. rýžového octa
  • 1 lž. strouhaného zázvoru
  • 1 lž. rozdrceného česneku
  • špetka drcené chilly papričky
  • lž. oleje z hroznových seme
  • cukr
  • sůl

Doporučená příloha

  • Jasmínová rýže a studené pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový bůček s červeným melounem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vegan Thai kari


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Květáková polévka Květáková polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Karbanátky Karbanátky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz