Recept Vepřový bůček s červeným melounem

Valimar Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Pracnější ale vyzkoušený recept ze staršího čísla časopisu Reflex, kdy v něm ještě vycházely skvělé články Vladimíra Poštulky s názvem Zápisník Labužníka.

Postup

Prorostlé vepřové maso osolte a oslaďte, nechte přes noc v ledničce a pak omyjte. Dejte vařit v oslazené vodě, ale jakmile se voda začne vařit, maso vyjměte. Poté maso dejte opět do trocha studené vody, uveďte do varu a přidejte koření 5i vůní a zázvor.Pomalu duste maso 4 hodiny ale opatrně, aby se tuk nepřipaloval. Maso necháte vychladnou,, pak nakrájet na kostičky cca 5x5 cm. Připravte zálivku s uvedených ingrediencí tak, aby výsledná chuť byla zároveň slaná, sladká i kyselá. Meloun zbavte jadérek a nakrájejte na kostičky asi 1x5 cm. Kostičky masa opečte na pánvi bez tuku ze všech stran aby byly na povrchu křupavé. Na jiné pánvi opečte do křupava plátky česneku Do misky dejte meloun a bylinky nasekané nadrobno, posypte opečeným česnekem,zalijte zálivkou a promíchejte. Nakonec přidejte teplé maso a opatrně znovu promíchejte

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 12.09.17 vloženo
  • 1074x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 1/4 kg červeného melounu
  • 4 lž. koření 5ti vůní
  • hrst čerstvé máty
  • hrst thajské bazalky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 8 lž omáčky hoisin
  • 2 citrony
  • 1 lž. rýžového octa
  • 1 lž. strouhaného zázvoru
  • 1 lž. rozdrceného česneku
  • špetka drcené chilly papričky
  • lž. oleje z hroznových seme
  • cukr
  • sůl

Doporučená příloha

  • Jasmínová rýže a studené pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový bůček s červeným melounem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz