Recept Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

Postup

V pekáči rozpustíme sádlo nebo olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a osmahneme pěkně dohněda. Přidáme na kostky nakrájený vepřový bůček a ze všech stran ho orestujeme, zasypeme krupicovým cukrem, osolíme, opepříme, pokmínujeme a ještě chvíli maso restujeme. Přidáme 2 sáčky zelí i s lákem (ono ho tam stejně moc není), podlijeme horkou vodou a pekáč vložíme i s pokličkou do vyhřáté trouby. Pečeme asi jednu hodinu, pak odstraníme pokličku a asi 30 - 45 minut minut dopékáme za občasného obracení masa, aby dostalo pěknou tmavou barvu, ale aby se nevysušilo. Podléváme podle potřeby. Až je hotovo, je pečené maso i zelí krásně nahnědlé. Samozřejmě celý pokrm na závěr dochutíme. U nás k tomuto pokrmu máme jako přílohu chleba a skleničku piva. Tento recept vznikl inspirací receptu, který je z hlávkového zelí, dostala jsem jej někdy v 70-tých létech, pěkně psaný na stroji, ale bez podpisu.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 07.01.07 vloženo
  • 28363x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g vepřový bůček
  • sádlo nebo olej
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 KL cukr krupice, i více
  • 1 velká cibule
  • 2 sáčky kysaného zelí (1 ks má 0,5 kg).

Doporučená příloha

  • každý podle sebe

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 24.6.12 15:10

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

jkom
19 příspěvků 19.2.17 20:23
to zni dobre

Peklajsem takhel kureci s troskou slaniny, bucek zkusim

Alis
2617 příspěvků 14.12.09 05:59
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás, Aničko...

Alice robí všecko light, vždyť se na ní podívej :-))))
A.

anickav
2904 příspěvků 14.12.09 04:40
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

Alice robí „škvarky light“…

Alis
2617 příspěvků 14.12.09 04:14
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

Skvělé, geniálně jednoduché… pokud máte štěstí a seženete absolutně libový bůček (tzv. light, jak říká AliceG), ani nebudete mít velké výčitky :) Cibuli jsem dusila na troše oleje, protože u nás doma sádlo nebývá, a nakonec do zelí propašovala nastrouhanou bramboru, protože to prostě miluju. Předcházím diskuzi, jestli se takhle dělá zelí na Moravě nebo kde všude možně, určitě se tak dělá na Vinohradech v Praze :-))

Díky za skvělý a jednoduchý recept
Alis

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

Naopak!!! Právě po ránu ano! Aby mělo tělo sílu bojovat s obezitou!!! :-)

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás, Esme

to je podpásovka, dát sem takový obrázek takhle po ránu. Normálně se vidím u talíře s bramborovým knedlíčkem, zelíčkem a masíčkem. Fuj, teda na co to myslím, ale já neéé to mé tělo. Hlava přeci ví, že tohle po ránu neéé…

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás - Manku,

vidím že máme společné hobby.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - Esme,

život je svině. Ale když má jeden tak rád vepřové!!! :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás - holky,

nevěšte hlavu.
Jednou přijdou vědci na to jak vypěstovat prase po kterém se hubne.
A pak z vás budu ta nejhubenější…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

Čím je člověk starší, tím mu chutnají ty nezdravé pochutiny a já se divila máti mého muže, že si ten bůček schovávala…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

táta je krkavec…dělíme se o jedno pivko, jen aby nepřišel…bylo by po o…

blamamka
292 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

No nám taky. Ale právě tyto věci jsou nejchutnější. Jo, jo takový pečený bůček, studený nakrájený s chlebem a okurčičkami. Mňam.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

achjo, kdyz nam taky chutnaji prave ty veci po kterych se moc nehubne!

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás -Bedlo,

Mick mi čte recept přes rameno a zklamně říká: jenom jednu skleničku piva? ;-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz