Recept Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem
aneb Vepřovo-kuřecí roláda, krásná nejen na řezu..bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Vepřovou panenku opékáme jen krátce, aby po upečení v kuřeti nebyla vysušená.
Postup
Vykostěné kuře rozložíme (možno koupit hotové, připravené na roládu), osolíme, opepříme, posypeme nasekaným česnekem a poklademe listy čerstvého špenátu, kterému jsme odstranili tuhé stonky.
Panenku odblaníme, osolíme a opečeme na oleji ze všech stran. Kdo neodolá, použije svoje oblíbené koření nebo nějakou bylinku. Panenku zabalíme do plátků šunky (nebo sušené kýty - ta je nejlepší - slaniny apod.), položíme na kuře se špenátem a zabalíme do rolády.
Roládu ovážeme provázkem, potřeme olejem, popepříme, posypeme hrubě mletou mořskou solí, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě rozehřáté na 170°C asi hodinu a půl.
Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso Maso Směsi mas Vepřové maso
- 15.02.08 vloženo
- 48032x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 vykostěné kuře
- kus vepřové panenky asi 20 cm dlouhý
- 250 g čerstvých špenátových listů
- 200 g tence nakrájené šunky nebo lépe tyrolské sušené kýty, pršutu, anglické slaniny - podle chuti a možností
- 1 palička česneku
- čerstvě drcený pepř
- sůl
- olivový olej (nebo jiný dle chuti)
- + kuchyňský provázek
Doporučená příloha
bramborová kaše nebo štouchané brambory s cibulkou a salátek nebo alespoň obloha
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku19.10.20 21:21
Vyzkoušeno. Moje roláda rozhodně nebyla takový úhledný balíček, jako máte na obrázku. Však taky moje kuře mělo skoro dvě kila po vykostění! Zabalit takového pštrosa dalo zabrat a chvílemi nebylo jasné, kdo koho balí. Nakonec jsem z toho vymodeloval něco jako batoh do Krkonoš a pak dlouho hledal ten velký pekáč, co už léta nikdo nepoužil. Řeknu vám, péct něco takového pro jednu osobu je pěkná hovadina, ale zvědavost byla veliká. Výsledek nepřekvapil, je to prostě pečené kuře a uvnitř panenka, chutná to po česneku a špenát se mlčky dívá jinam. Doporučuji panenku opravdu obalit pršutem nebo aspoň dobře uzenou slaninou, ze které lezou bukové klacky, prostě něčím aromatickým. A nebo aspoň panenku dobře okořeňte. Já jsem to ošidil obyčejnou šunkou a panenku jen posolil, takže je velmi mdlá a je to škoda. Pro větší rodinu zajímavý oběd, já to budu jíst měsíc. Ale zkusil jsem to!
Líbí se miDiskuse k receptu Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřovo-kuřecí roláda, krásná nejen na řezu..
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
viděla jsem ho u Vietnamců na Olšanském náměstí… Ale už je to nějakou dobu zpátky… Napíšu Ti, jo? B.
Kde mají medvědí česnek?
P.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Čerstvý medvědí česnek je občas k dostání u vietnamských obchodníků. Ještě jsem ho nikdy nekoupila, ale teď už se na to chystám!! Gmp, díky za nápad. B.
S tím medvědím česnekem to je super nápad. Já ho ale mám pouze v sušené formě „od Antonína“ z Plzně. Čerstvý se tady bohužel nikde nevidí.
P.
jako zapřisáhlý odpůrce špenátu jsem ho nahradil medvědím česnekem, v Ostravě ho prodává stařík před Spořitelnou u Elektry, nebo roste u Odry a popencem, toho je už všude dost. A bylo to prudce jedlé. šunku jsem zapomněl koupit tak jsem tam pokrájel Oravskou slaninu.
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborné, jen místo vepřové panenky jsem použila skopovou… bylo to moc dobré i se specifickou vůní skopového masa.
Holky, tohle mi nedělejte, napřed Bonin popis receptu a potom Papajiny fotky, to se opravdu nedá vydržet
! Ale odolám až do velikonoc, pak už mě nikdo
neudrží tu dobrotu vyzkoušet. Díky za takové lákavě vypadající
lahůdky. B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
měli jste to moc krásné, úpně jsi mě nalákala. V týdnu ji určitě upeču a s těmi brambory to udělám přesně jako Ty
, vypadají úúžasně!
Hezké nedělní odpoledne přeju. Bona
Jak jsem slíbila, tak činím. Roládu jsme vyzkoušeli a je báječná. Určitě to nebylo naposledy.
P.
Myslím, že jsem kdysi psala jak obejít vykostění kuřete - v tomto případě by to bylo přesně k použití.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
také se těším (na fotky). Ať Vám chutná!!
Hezký den. B.
Dnes jdeme na to! Asi udělám pár fotek, už se těším
P.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme, já jsem děsně líná a pokud nějakou nepříjemnou práci někdo udělá za mě, vůbec se nebráním. Proto kupuji kuřecí maso na roládu předem odborně připravené; pár metrů od baráku máme prodejnu „Čerstvé kuřecí maso“ a tam jsem se ještě nikdy nesekla…
A kdyby za mě někdo odblanil tu panenku a teprve potom mi ji čistou prodal, nebránila bych se…:-)))
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Rolády jsou sice pracné (zvláště když se musí vykosťonat kuře) ale zato se pěkně porcují a krásně vypadají.
Zařazuji do své „roládové“ sbírky a příležitostně vyzkouším.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
věříš tomu,že jsi pokušitelka? Mňam to si dám…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
nebudeš tomu věřit, ale mě ten název také napadl…:-)) Jenže něco dvojctihodného tady nedávno bylo, tuším od Dandy, tak jsem se nechtěla opičit
A mimochodem, i my jsme na dietě, proto jsem včera ochutnala jen kousek…
Ale už mě to nebaví, stejně nehubnu…:-((.
A syn, který to nejmíň potřebuje, ale zpunktoval to, už zhubl 4 kila a jsou mu vidět kosti. Hrozně mě vytáčí…a nelíbí se mi to… Někdy se tvářím, že má maso úplně bez tuku, jak to chce, ale trochu olivového mu tam raději dám…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Teď jsem ho koupila v Albertu na Vinohradské…Je v průhledném sáčku, stejně jako např. čerstvý polníček nebo rukola. I na Flóře ho včera měli. Takže Albert určitě. B.
nevím odkud jsi, ale včera jsem u nás na Vinohradech v Praze čerstvý špenát viděla
Týýýjo! Tohole bych pojmenovala DVOJCTIHODNÁ ROLÁDA!
Z výběru uzenin bych asi nejraději použila anglickou slaninu. Podle mého názoru šunka moc tepelně upraveným pokrmům chuti nepřidá. Tedy lépe řečeno nepokazí ani nevylepší. Taková voňavá, méně prorostlá anglická - to si dovedu představit. Ale Bono - my jsme na dietě, víš?
Takže si o tom dobrém čtu a tuhle roládku
udělám, až přijde čas
Vypadá to moc moc dobře! (Ty šťouchané
brambory s cibulkou také
)
P.
1454 příspěvků 25.1.09 03:43
Tiež ma to láka, len počkám, kým bude čerstvý špenát na trhu, ten má väčšie listy, bude to pohodlnejšie.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
ten čerstvý špenát je samozřejmě nejlepší, já jen, že to je zelenina, kterou neseženu, kdybych se zbláznila. Tak proto ten mražený. Jablíčka na štrůdl jsem nezkoušela, ta si raději nakrájím čerstvá, ale taková ta rozdušená na koláč nebo do buchet, to jo. To je prima…No zapisujme zapisujme, co se povedlo
Ono se to hodí…papa:-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento pokrm jsem osobně nepřipravovala, ale dnes ochutnala u kamarádky (její valentýnské překvapení manželovi, ale mně kousek dala..), každopádně nemá chybu…:-)
Ta kamarádka, co jsem u ní ochutnala říkala, že do rolády dává čerstvý a dokonce nespařený špenát. Tak jsem to tak i napsala.
V mém případě je mražení zeleniny tak trochu nutnost. Už jsem se někde zmínila, že nás tchýně zásobuje ovocem a zeleninou a často vím, že se nespotřebuje. Proto ji zamrazuji. A například zbylá jablka nakrájím na plátky, dám do mrazáku přesně množství na štrůdl a pak je stačí jen nechat trochu povolit a štrůdl je záležitostí pár okamžiků.. Je to pohodlné.
A s těmi marinádami máš pravdu… Takových každý kuchař vymyslí nesčetně a jsou často dílem okamžiku. Já si zapíšu jen to, co se opravdu povedlo a bylo to nějak výjimečně dobré. Pa B.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
To opravdu nemá chybu ! Už jsem jednou takhle pekla, použila anglickou ( dle možností, že ? ) a mražený listový špenát…áááá, teď jsem se chytla do své vlastní pasti…kde jsem to řekla, že nikdy nepoužívám mraženou zeleninu? Špenát je fakt vyjímka !
Vážně, roládka nejen krásně vypadá, ale
ještě krásněji chutná. V poslední době mám raději recepty z mála,
ale dobrých surovin, než ty, kde je jakási marináda přes půl stránky.
A tenhle k nim patří. Dík Boni za uveřejnění, mě to nenapadlo 
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě vyzkouším, s panenkou jsem kuřecí roládu ještě nepekla.
No mňam, to musí být dobrůtka.