Recept Vepřové "Zingara" po cikánsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájet vepřové na plátky asi 2.5 cm tlusté. Na talíři smíchat papriku se solí a pepřem podle chuti a obalit vepřové plátky. Oloupat, zbavit semínek a na drobno nakrájet rajčata. Na jemno pokrájet šalotky. Posekat houby, šunku a jazyk. Rozehřát máslo s 1 lžící oleje na pánvi a smažit vepřové po 3-4 min. na každé straně. Vyjmout z pánve a udržovat teplé. Snížit teplotu a přidat do pánve šalotky. Míchat po 1 min. před přidáním Madeira vína. Zvýšit teplotu a vařit skoro do sucha. Přidat rajčata a vývar. Snížit teplotu a vařit, až vše zhoustne. Mezi tím na druhé pánvi dusit houby na zbytku oleje. Zamíchat houby, šunku a jazyk do omáčky a ochutit. Podávat vepřové na nahřátých talířích polité omáčkou a posypané petrželkou. PS: Zingara ve francouzké kuchyni znamená -po cikánsku-. Vesměs jsou to recepty obsahující šunku, jazyk, houby, Madeira víno a někdy lanýže.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 18.05.02 vloženo
  • 7273x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g vepřového filé
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • 2 velká rajčata
  • 2 hnědé šalotky
  • 60 g hub
  • 60 g vařené šunky
  • 60 g vařeného jazyka (nebo vařené šunky)
  • 30 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce vína Madeira (nebo portského)
  • 300 ml horkého kuřecího vývaru (může být z kostky)
  • jemně pokrájené ploché petrželky

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, míchaný zelený salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové "Zingara" po cikánsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz