Recept Vepřové zelňáčky na topince

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřový bůček nakrájíme na hodně slabé plátky, naklepeme, vložíme po částech do mísy a zaléváme marinádou do které přimícháme oproti receptu 0,5 dl dobrého oleje.

Kysané zelí necháme okapat, ještě jej vysušíme v utěrce a na prkénku nakrájíme nadrobno. Pak zelí naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme špetku cukru.

Maso okapané z marinády naplníme připraveným zelíčkem a svineme. Na povrchu ještě mírně osolíme, opepříme a napícháme je na grilovací jehly. Při opékání do měkka rolky poléváme odkapanou šťávou. Další způsob je zapečení v zapékací misce.

Grilované nebo pečené rolky podélně rozřízneme a podáváme na očesnekovaných chlebových topinkách.

Vynikající je polití Ďábelskou omáčkou nebo jakoukoliv omáčkou podle svých chutí.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 18.10.07 vloženo
  • 3465x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g libového vepřového bůčku bez kosti
  • 500 g kysaného zelí
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá červená paprika
  • špetka cukru podle chuti.
  • Marináda na maso: "Salamur zde":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24313

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové zelňáčky na topince

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štika na smetaně

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz