Recept Vepřové zelňáčky na topince

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vepřový bůček nakrájíme na hodně slabé plátky, naklepeme, vložíme po částech do mísy a zaléváme marinádou do které přimícháme oproti receptu 0,5 dl dobrého oleje. Kysané zelí necháme okapat, ještě jej vysušíme v utěrce a na prkénku nakrájíme nadrobno. Pak zelí naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme špetku cukru. Maso okapané z marinády naplníme připraveným zelíčkem a svineme. Na povrchu ještě mírně osolíme, opepříme a napícháme je na grilovací jehly. Při opékání do měkka rolky poléváme odkapanou šťávou. Další způsob je zapečení v zapékací misce. Grilované nebo pečené rolky podélně rozřízneme a podáváme na očesnekovaných chlebových topinkách. Vynikající je polití Ďábelskou omáčkou nebo jakoukoliv omáčkou podle svých chutí.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 18.10.07 vloženo
  • 4042x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g libového vepřového bůčku bez kosti
  • 500 g kysaného zelí
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá červená paprika
  • špetka cukru podle chuti.
  • Marináda na maso: "Salamur zde":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24313

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové zelňáčky na topince

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Tatranské kuře Tatranské kuře
Cuketové placky Cuketové placky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz