Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Nivu rozmačkáme nebo nastrouháme a rozmícháme se 100 g másla. Touto směsí potřeme opepřené naklepané řízky. Jedno vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme na čtvrtky a na každý plátek dáme čtvrtku vejce. Pak plátky svineme ovážeme nití, nebo spíchneme párátky nebo jehlou, obalíme v rozšlehaném vejci a mouce. Na pánvi rozpustíme 50 g másla, na kterém závitky osmahneme, podlijeme trochou horké vody a asi 15 minut dusíme. Pak vyjmeme závitky, odstraníme nit nebo jehlu a uložíme je do tepla. Ke zbylé šťávě přidáme vodu, madeiru, citronovou šťávu a promícháme. Závitky vložíme zpět do pánve a prohřejeme.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Podáváme s rýží nebo bramborami a salátem.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové závitky s nivou