Recept Vepřové z Jamaiky s kokosovou rýží
Bento Karibská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Tento recept je prebrany z "turistickej stranky":http://www.jamaicatravelandculture.com/index.html Jamaicky, ale bolo to treba "trochu" upravit . Ja som nemal "Scotch bonnet chilli", ale mam v zahrade Habanero a Jolokvia, Jolokvia neprichadzala do uvahy so stiplavosotou SU 1 milion a Habanero staci podla mna jedno - dve, stiplavost SU 200 tisic. Plus sa mi zdalo *1 hrncek bieleho octu vela, dal som radsej len lyzicu a pridal dalsiu limetku. Podobny "recept":https://www.labuznik.cz/recept/grilovane-%C2%A8jerk%C2%A8-veprove-z-jamajky/na "Jerk" je tu od babi s rumom.
Postup
Postup na "jerk" je velmi jednoduchy. Vsetky suroviny nakrajame na hrubsie, vsetko dame do mixeru a rozmixujeme. Maso nakrajame na hrubsie kusy a dobodame vidlickou a natrieme, zalejeme marinadou a odlozime na noc zakryte do ladnicky. Na druhy den rozpalime grill, najlepsie ked mame na drevo lebo tradicne by to malo byt aj udene a grilujeme podla chute a potierame marinadou. Zvysnu marinadu zredukujeme alebo ked nemame cas ako bolo u nas lyzicka maizeny spavi zazrak... Servirovali sme s tradicnou kokosovou ryzou. Je velmi jednoducho spravit, ked sa na miesto suchej fazule sa pouzije konzervovana a na podlievanie sa na miesto vody podleje kokosovym mliekom a prida sa do hrnca cesnak, tymian, korenie, cela chilli a jarna cibulka. Len pozor ta prirodna ryza je potvora, nikdy nie je hotova ako pisu na navode vzdy to trva dlhsie a dobre je ju nechat najprv namocit. Takze ked chceme pouzit prevarenu fazulu z konzervy pridame, az ked je ryza skoro hotova.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Minutky
- 25.08.11 vloženo
- 5631x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 min
Ingredience
- 1,3 kg - 3 lbs vykosteného bravčoveho kare
- 6 nakrájané papriky Scotch Bonnet (jalapenos možno použiť, ak papriky Scotch Bonnet nie sú k dispozícii) *
- 2 lyžice tymián
- 2 lyžice nové korenie
- 1 cesnak - cely, jemne nasekané
- 3 stredné cibule, jemne nasekané
- 2 lyžice cukor
- 2 lyžice soľ
- 2 lyžičky mleté čierne korenie
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- šťava z jednej limetky
- 1 šálka pomarančového džúsu
- 1 šálka bieleho octu *
- 1-2 lyžičky (podľa chuti): mletá škorica, muškátový oriešok, zázvor
Kokosova ryza
- 2 šálky ryža ja (som mal hnedu - prirodnu)
- 1 plechovka konzervovanéj alebo 1 šálka čerstvej suchej fazuľe
- 5 strúčikov cesnaku (jemne nakrájané)
- 1 v celku Scotch Bonnet chilli (1 jalapeno môže byť použitý ako náhrada)
- 2 jarna cibuľka
- 1 plechovka (alebo jedena šálka) kokosového mlieka
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 2 vetvičky čerstvého tymiánu (2 čajové lyžičky sušeného tymianu môže byť použitý ako náhrada)
Doporučená příloha
ryza
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřové z Jamaiky s kokosovou rýží
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřové z Jamaiky s kokosovou rýží
Frantiska , dik, ja som to robil preto , ze s tym chudym veprovym su problemy ked sa da na grill .Ked je trochu dlhsie na grile aby sa zafarbilo tak ostane vysusene.
Tato marinada nie je pre kazdeho lebo je paliva , ale ta kombinacia , limetka, pomarance dava velmi peknu cerstvu vonu, v podstate ta marinada -kyseliny to maso "uvaria ", takze aj ked je hrubsie tak je rychlo hotove , plus ho nechat odlezat tak 5 minut na teplom mieste zakryte.
doporucujem kdo moze palive a chce skusit daco exoticke.
krasa
hlavne ty fotky