Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Karibská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tento recept je prebrany z turistickej stranky Jamaicky, ale bolo to treba „trochu“ upravit .
Ja som nemal „Scotch bonnet chilli“, ale mam v zahrade Habanero a
Jolokvia, Jolokvia neprichadzala do uvahy so stiplavosotou SU 1 milion a
Habanero staci podla mna jedno - dve, stiplavost SU 200 tisic. Plus sa mi zdalo
*1 hrncek bieleho octu vela, dal som radsej len lyzicu a pridal dalsiu
limetku.
Podobny recept
„Jerk“ je tu od babi s rumom.
Postup na "jerk" je velmi jednoduchy. Vsetky suroviny nakrajame na hrubsie, vsetko dame do mixeru a rozmixujeme. Maso nakrajame na hrubsie kusy a dobodame vidlickou a natrieme, zalejeme marinadou a odlozime na noc zakryte do ladnicky. Na druhy den rozpalime grill, najlepsie ked mame na drevo lebo tradicne by to malo byt aj udene a grilujeme podla chute a potierame marinadou. Zvysnu marinadu zredukujeme alebo ked nemame cas ako bolo u nas lyzicka maizeny spavi zazrak... Servirovali sme s tradicnou kokosovou ryzou. Je velmi jednoducho spravit, ked sa na miesto suchej fazule sa pouzije konzervovana a na podlievanie sa na miesto vody podleje kokosovym mliekom a prida sa do hrnca cesnak, tymian, korenie, cela chilli a jarna cibulka. Len pozor ta prirodna ryza je potvora, nikdy nie je hotova ako pisu na navode vzdy to trva dlhsie a dobre je ju nechat najprv namocit. Takze ked chceme pouzit prevarenu fazulu z konzervy pridame, az ked je ryza skoro hotova.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Minutky
ryza
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové z Jamaiky s kokosovou rýží
Frantiska , dik, ja som to robil preto , ze s tym chudym veprovym su problemy ked sa da na grill .Ked je trochu dlhsie na grile aby sa zafarbilo tak ostane vysusene.
Tato marinada nie je pre kazdeho lebo je paliva , ale ta kombinacia , limetka, pomarance dava velmi peknu cerstvu vonu, v podstate ta marinada -kyseliny to maso "uvaria ", takze aj ked je hrubsie tak je rychlo hotove , plus ho nechat odlezat tak 5 minut na teplom mieste zakryte.
doporucujem kdo moze palive a chce skusit daco exoticke.
krasa
hlavne ty fotky