Recept Vepřové výpečky

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové výpečky

Postup

Vepřový bůček vykostíme a nakrájíme na plátky. Maso osolíme, opepříme a potřeme lisovaným česnekem a obalíme v nakrájené cibulce. Plátky vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení masem několikrát zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila. Dozlatova opečené a křupavé výpečky přelijeme na talíři výpekem.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 204018x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g vepřového bůčku
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g cibule
  • 1 dl vody

Doporučená příloha

  • bramborové knedlíky, bosáky, zelí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.09.16 12:49

Opět super, dnes s těmito knedlíky: http://www.labuznik.cz/…ne-kdykoliv/

a se „špenátem“ - je to „špenát“ ze špiček kopřiv smíchaných s posledními mladými výhonky bršlice… Kopřivy jsem pravidelně stříhala a ony přeci jen ještě pustily nové vršky, tak přišly vhod :)
Kopřivy i bršlici mám cíleně na ohraničeném místě, jen si musím hlídat, aby to nevykvetlo… Podobně mám cíleně pěstováno vícero rostlin, které na jiných místech zahrady vytrhávám, ale na „jejich“ stanovišti opečovávám ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.10.15 12:38

Máme rádi, když se dá cibule víc a hned na počátku…
Chce to jen hlídat, aby se nezačal ke konci výpek přichytávat.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové výpečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
di
2451 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové výpečky

Nebo třeba zkuste dát tam tu cibuli tak v půlce pečení. :-) Dělám to třeba u krůtího stehna (vepřové doma moc nejíme), na konci tam přidám ještě oloupaná jablíčka. Dobrota. Hlavní ale je, myslím, přiměřené podlévání a hlídání, pak se to snad nechytne neboli „neheftne“, jak říká můj muž - cokoli „heftnutého“ nesnáší, kupodivu se to povede většinou mu, když vaří. :-)))

kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové výpečky

Vidíš Handulo a já to dělám pro změnu jak Vlaďka. A to jak vepřové, tak kuře nebo kačku. Ale myslím, že jsme všichni chuťově velmi blízcí, že?

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové výpečky

Vidíš, Vladko a já to dělám přesně jako Pepino. Pak mám sos krásně zahuštěný a tmavý. A dávám i víc cibule.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové výpečky

daleko lepší je přidat nakrájenou cibuli až ke konci pečení - jednak nehrozí tak velké riziko připálení a jednak to dodá sosu tu pravou chuť ;o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz