Recept Vepřové v tuňákové omáčce - Maiale tonato..

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Pravděpodobně podstatně známější je verze z telecího ¨Vitello tonnato¨. TIP: Vepřové se může upéct den dopředu. Je to výborný recept pro pohoštění.

Postup

Předehřát troubu na 230°C. Odkrájet přebytečný tuk z masa. Ponechat asi 1 cm. Dokola masa udělat ostrým nožíkem zářezy a také dokola každého žebra. V hmoždíři rozemnout rozmarýnové lístky, česnek, 2 lžíce soli na hrubou pastu. Vetřít ji do otvorů nadělaných nožíkem a po celém povrchu masa. Maso položit na mřížku v pekáči a vložit ho do trouby a asi po 20 minutách ho otočit. Polévat ho výpekem. Snížit teplotu trouby na 200°C maso péct další 1 hodinu. Vyjmout mřížku z pekáče a maso položit na dno. Zalít ho citronem a polít výpekem. Vrátit maso do trouby a péct dalších asi 10 - 15 minut. Maso má být upečené pouze tak, že už není uprostřed růžové. Vyjmout z trouby a na pekáči nechat vychladnout alespoň 2 hodiny. Slít tuňáka a rozmělnit ho na hrubo pomocí vidličky. Přidat ho do majonézy společně s rozmělněnými ančovičkami a polovinou kaparů, zamíchat a dochutit. Když je maso studené, tak opatrně odkrojit pečínku od kostí. Snažit se oddělit maso v jednom kuse. Uschovat šťávu ze spodu pekáče. Odříznout zbylý tuk z masa a maso nakrájet na tenoučké plátky. Poskládat je na servírovací mísu potrenou tuňákovou omačkou tak, aby se částečně překrývaly. Všechnu ztuhlou šťávu z pekáče potřít na plátky masa. Ochutit solí a pepřem. Nahoře vše ozdobit kapary a lístky bazalky.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 25.07.10 vloženo
  • 3916x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • asi 2.2 kg - 2.7 kg vepřové pečínky na kosti
  • 6 stroužků česneku
  • 1 svazek rozmarýny, lístky
  • mořská sůl a pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • 250 g konzerva tuňáka v olivovém oleji
  • 400ml majonézy
  • 12 solených ančoviček opláchnutých pod vodou
  • 100 g solených kaparů opláchnutých vodou
  • 3 lžíce malých lístků bazalky

Doporučená příloha

  • bílý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové v tuňákové omáčce - Maiale tonato..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové v tuňákové omáčce - Maiale tonato..

babi
6360 příspěvků 25.7.10 23:39
Re: Vepřové v tuňákové omáčce - Maiale tonato...

casino, prominte, divala jsem se na Maiale tonato a Vitello tonato a co jsem nasla, to jsem uverejnila. Kdyz jsem si navic zadala tonato, nebylo tam nic a pod vitello byly 4 recepty, dva od Pepicka a dva ode mne
http://labuznik.com/…h_result.php?… ;)

casino
4497 příspěvků 25.7.10 20:34
Re: Vepřové v tuňákové omáčce
esmeralda
4812 příspěvků 25.7.10 10:57
Re: Vepřové v tuňákové omáčce - Babi,

díky. Prostuduji.
Dívala jsem se na ten recept co mám. Vypadá to na výstřižek z kalendáře.

babi
6360 příspěvků 25.7.10 08:50
Re: Vepřové v tuňákové omáčce

esme, jsou zde jeste dva recepty, jeden od Pepicka a delsi ode mne
Klasické telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello Tonnato.
Vitello tonnato na klasický způsob

esmeralda
4812 příspěvků 25.7.10 08:38
Re: Vepřové v tuňákové omáčce - Babi,

máš určitě pravdu že maso od kosti je šťavnatější.

Ani už nevím kde jsem „můj“ recept na Vitello tonnato sehnala. Tam se maso nakládá do vína a zeleniny a pak se vaří. Nechám ho v té „vodě“ i vychladnout.
Mám tento recept ráda. Vše se může připravit dopředu. :)

babi
6360 příspěvků 25.7.10 08:32
Re: Vepřové v tuňákové omáčce

esme, z panenky to jde podstatne rychleji, ale ja mam nekdy rada maso na kosti, neni tak vysusene a zda se mi chutnejsi. Maso si upecu dopredu, ono se pak take lepe kraji na tenko.

esmeralda
4812 příspěvků 25.7.10 08:15
Re: Vepřové v tuňákové omáčce - Babi,

jelikož tu není telecí moc populární a ne každý řezník ho má, udělala jsem kdysi Vitello tonnato z vepřové panenky.
Byla jsem příjemně překvapená chutí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Tatranské kuře Tatranské kuře
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz