Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jedlo pochádza z juhu Slovenska, varila ho moja mamka, aj stará mamka, atď. Keďže na mňa idú nostalgické spomienky na detstvo, vyplavilo to aj spomienku na toto jedlo. Je jednoduché a chutné, niečo podobné pridala danda
Na sádle alebo oleji dlho smažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, poobraciame, zalejeme šťavou, osolíme, okoreníme, priebežne pridávame vodu a varíme. V polovici varenia pridáme kapustu. Je možné zahustiť zásmažkou (aj hotovou jíškou - zásmažkou, ja to nerobím.) My to jedávame iba s čerstvým chlebom, odskúšané aj s rozpekmi od sigrid: https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=28815 Na druhý deň je to ešte lepšie. Chystám sa odskúšať v PH.
Další recepty na vepřo knedlo zelo
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové v rajčatovém zelí
Dělám něco velmi podobné z krůtího horního stehna. Jenomže kromě šťávy přidávám i krájená rajčata a taky bobkový list, pár kuliček nového koření a 2 - 3 hřebíčky. Cukr nedávám, máme radši kyselejší.Všechno opeču na plotně, přidám rajčata a pak to strčím do trouby a pomalu peču v troubě. Díky tomu, že krůta je rychleji hotová, můžu dát zelí hned na začátku. Máme k tomu rádi brambory.
Nevím, jestli to sem psát jako recept, protože je to hodně podobné tomuhle receptu a ten je zas podobný receptu od Alenotak. Jenom si myslím, že je to jiné tou krůtou. Je to dietnější, rychlejší a asi to i jinak chutná.
Děkuji za upozornění na rozpeky.
2904 příspěvků 5.1.10 22:29
na plnenie listov kupuj menšie hlávky, tam listy idú ľahšie odlupovať. Ako som radila - vo veľkom hrnci vrie voda, vložíš hlávku, zo dve minút necháš, dvojzubou vidličkou pichni do stržňa a vyber, vrchné olúp pomocou noža a naspäť do vriacej vody, ďalšia vrstva, atď. Raz na to prídeš…
Som rada, že ťa recept zaujal.
Díky Bohu, že jsem recept našla. Chuť zelí v rajské jsem měla na jazyku několik dní. Moje maminka dělala v té rajské plněné závitky, takže také vůně domova/ ale já, ač jsem se všude možně od Vás poučila nejsem schopná listy z hlávky dobře oloupat.A tak tento recept, který přinese docela jistě stejný, ne-li lepší chuťový zážitek přišel jako mana.
zrovna dnes jsem dělala recept od Alenky v PH (pomalém hrnci). Je to u nás oblíbené jídlo, dělám je docela často. Postupuji jako ty zde, jen kořením sladkou paprikou a chilli. Pepř a cukr nedávám. Vodu také ne, maso si pustí svou šťávu a zelí také. Přílohou jsou šťouchané brambory - jíme to k obědu.
2904 příspěvků 4.1.10 01:06
recept od Alenky je vlastne úplne iný - papiňák a potom pečenie v rúre. Toto je v jednom hrnci a jednoduchý postup.
Pozdravujem!
Zatím s tím počkej, jak jsem koukala, tak Pepíček na zdvojené recepty kuje nějaké pikle. Fakt je, že jsem si okopírovala všechny tři do svého počítačového receptáře a budu postupně ty rozdíly podrobně specifikovat. V mém domácím programu nemám palce na ohodnocení, ale hvězdičky (jak u koňaku) - tak uvidím. Ale v zá:,–(ě to je dobrota
2904 příspěvků 3.1.10 23:05
Jenúfka, mám toto zmazať? Istý rozdiel v tom je…
zradil vyhľadávač.
Ještě jeden obdobný - mnou již mnohokrát vyzkoušený - recept je tady