Recept Vepřové v čajové omáčce
gmp Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Inspiroval jsem se receptem na kachní prsa na jistém zahraničnim serveru.
Postup
Maso jsem vykostil, a pečlivě očistil od tučných "švancek". Odřezky a kosti jsem dal na plech a upekl v troubě. Z opečených kostí jsem udělal vývar. Na másle jsem orestoval cibulku - dozlatova. Přilil pomerančovou šťávu, vložil čaj - černý a přilil vývar. Osolené a opepřené maso jsem pokrájel na silnější pásky a na pekáčku, ve kterém se pekly kosti, je opékal cca 15 minut v rozehřáté troubě. Po opečení jsem maso vložil do omáčky a dusil až se obsah tekutiny zmenšil na polovinu. Z omáčky jsem odstranil sáček s čajem, maso a rozmixoval. Přilil kapku rumu, přidal med a oříšek másla, řádně promíchal, aby se všechno pěkně rozpustilo a vrátil maso zpět. Nechal jsem prohřát. ...a jedna báseň
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 22.02.10 vloženo
- 19816x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g libového vepřového masa (kýta) já použil ocásky resp. křížovky
- 3 ks cibule
- 4 KL černého čaje, nebo 4 sáčky
- 0,25 l pomerančové šťávy
- 3 KL medu
- 1PL rumu
- 0,4 l vývaru z kostí
- 2 PL másla
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
Doporučená příloha
rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku12.10.14 12:57
Velmi zajímavé, netradiční a moc dobré. Dusila jsem ale daleko déle skoro hodinu a půl, těsně pod bodem varu. S rýží ideální.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům20.8.11 21:40
Dnes som tento recept vyskusal. Trosku som pozmenil recept. Maso som okorenil farebnym korenim, pridal trochu sojovej omacky, cerstveho zazvoru a nechal marinovat asi hodinu. Vyvar som nedaval. Ostatne som dodrzal. kazdopadne mal som co robit aby som sa k jedlu dostal. Navsteva sa na jedlo vrhla ako kobylky. Super recept.
Líbí se miDiskuse k receptu Vepřové v čajové omáčce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřové v čajové omáčce
205 příspěvků 12.11.13 19:21
Miloši, posílám ti hlubokosklon, protože toto jídlo patří k našim hitovkám a dnes jsme si na něm jako tradičně velmi pochutnali. Rum doma nemám, ale i tak to bylo skvělé. Místo rýže byly bramborové špalíčky, super… Díky!
Dnes som tento recept vyskusal. Trosku som pozmenil recept. Maso som okorenil farebnym korenim, pridal trochu sojovej omacky, cerstveho zazvoru a nechal marinovat asi hodinu. Vyvar som nedaval. Ostatne som dodrzal. kazdopadne mal som co robit aby som sa k jedlu dostal. Navsteva sa na jedlo vrhla ako kobylky. Super recept.
222 příspěvků 15.8.11 22:10
Dneska jsem to vyzkoušela, taky trochu s nedůvěrou, ale zbytečnou - je to fakt vynikající, oblizovala se celá rodinka. Akorát jsm omáčku nemixovala, jelikož maso jsem měla ve formě nudliček (připravené původně na čínu) a to bych se navyndávala
Tak jsem to také vyzkoušel. Ač s počáteční nedůvěrou, tak musím říct, že to chutná skvěle. Po malých úpravách (dříve vyndat čaj, dát více pom.šťávy a přidat i celý pomeranč) to příště vyzkouším opět a klidně doporučím i dál…
jedním slovem squelé!
Já to zkoušela o víkendu s kuřecím masem - stehenní řízky, manžel slintal blahem ještě v pondělí.
…před malou chvílí dovařeno na zítra a je to straaaašně dobrý, ještě že jdu spát, zítra by nebyl oběd…použila jsem šťávu z čerstvých pomerančů, jeden jsem tam i nakrájela na malé kousky a protože byly dost sladké, už se to obešlo bez medu, na nějž mám alergii…dík za skvělý recept
551 příspěvků 28.2.10 17:42
Miloši, dnes odzkoušeno, máš za 1. Na mou chuť jsem si dovolil tam ještě stříknout trochu štávy z limetky.
Dobře to dopadlo, ta omáčka je fakt fantastická. Možná ani na návštěvu nezbude???
Jdu na pokus. Včetně toho pečeného vývaru. Tak mi držte palce, ať mi návštěva nedá po drž..
a krom toho, vždycky na některé kostičce uvázne o něco víc masa, které se dá ohryzat. Jinak všechno co napsala marmelada, k tomu není co dodat.
1642 příspěvků 23.2.10 19:32
Vývar z pečených kostí dělává moje dcera, která to pochytila od Florentýny. Vývar je výborný, to připečení masa (kostí) do zlatova mu dá ty pravé grády. Je tmavší, záleží na tom, jak moc kosti upečeš. Je to sice zdlouhavější, ale vývar děláme vždy z většího množství masa a kostí, ještě jej zredukujeme vařením a pak zamrazujeme do zásoby. Stojí to za to.
205 příspěvků 23.2.10 16:18
Mne taky recept zaujal, ale pozastavila jsem se nad tím vývarem z pečených kostí. Už jsem to někde zmerčila, ale nevím, v čem je vývar lepší.
Milošku, chceš říct, že jsi měl cukání nazvat recept „Falešná kachní prsa“ ???
Ale vážně - zní to zajímavě, voňavě, sladce po medu, pomeranči, cibuli i rumu (předpokládám, že mluví-li gmp o rumu, mluví o tuzemáku), černý čaj sladkost stahne… mám v oblíbených, vyzkouším, jakmile najdu nějakého pokusného králíka