Recept Vepřové s pikantním papájovým salátem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papáju oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na menší kousky. Okurky omyjeme a najemno nastrouháme, rajčátka nakrájíme na osminky. Lilek rozpůlíme a osmahneme na sójovém oleji, chilli papričku očistíme od semínek, česnek oloupeme a spolu s papričkou nadrobno nakrájíme. Všechny přísady krom soli a pepře rozmixujeme spolu se sójovou omáčkou a čtvrtinou papáji.
Mátu a bazalku opláchneme, otřepáme, lístečky otrháme a nakrájíme na nudličky. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opečeme na zbylém oleji a posypeme ho cukrem. Arašídy posekáme nahrubo a přidáme je se třemi lžícemi vody k masu a vše společně povaříme 5 minut.
Ve větší míse promícháme zbylou papáju s okurkami, lilkem a rajčátky, které jsme si připravily, přidáme pokrájenou mátu a bazalku. Důkladně promícháme s kořeněnou omáčkou. Salát podáváme na talíři s opečeným vepřovým masem.

Dobrou chuť!

recept je vytažen z časopisu Glanc-Gurmán trendy.

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.07.08 vloženo
  • 3231x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g papáji
  • 2 menší salátové okurky
  • 300 g třešňových rajčátek
  • 250 g lilku
  • 2 PL sójového oleje, nebo olivového
  • 2 limetky
  • 1 chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL sójové omáčky
  • 400 g vepřových plátků, nejlépe z panenky
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek máty
  • 1 svazek bazalky
  • 2 PL cukru
  • 100 g nesolených arašídů

Doporučená příloha

  • brambory, těstoviny, nebo rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové s pikantním papájovým salátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

…nemiesam sa vam do toho…len chcem upozornit ze na Labuznik sa nikto nemusi vnucovat–je pre vsetkych a pre kazdeho..:)

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

Myslim, ze ten kdo precetl i jine diskuse, vi, kdo zacal s temi osobnimi utoky. Jsem moc rada, ze to za me napsal cookie - Terrincina definice je definice zrouta. Ostatne si myslim, ze je lepsi byt gourmet-em nez gurmanem.
Na zaver pouze tolik, popsala terrincinu povahu na podklade poznatku z diskusi ne z receptu, ale rozhodne jsem se nedotykala jejich profesnich schopnosti ani inteligence. A nebudu to cinit ani nadale. Tezko mi ale muze branit v tom, abych si myslela sve a volne se vyjadrovala k nespocetnym receptum, ktere zde publikuje.
Vsimla jsem si, ze spousta lidi se kvuli ni ztratila z techto stranek - tea, eja, sigrid, ted i bedla. No ja nemam, co delat a internetove nadavky si tak nepripoustim, takze nemam v umyslu nechat se zastarasit. a uz vubec ne temi, kteri se sem v podstate vnutili.

 
cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

Musím bohužel souhlasit s Miškpulí. A terinko - Labužník je vyznavač dobrého a kvalitního jídla - vybírá si. Tak jak ty jsi popsala labužníka ty není gurmán, ale žrout či jedlík.
Jinak ten salát se mi zdá jako fusion style recipe - což te´d docela letí, „čína“ to tedy není rozhodně.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem- gegina

Díky, ale k tomu už není co říct, to mluví za vše.........in­teligence sama! Hezký den! Jana

 
gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem, mysko2

mohla bys trochu přibrzdit? Tvé komentování osoby, kterou znáš jen podle receptů, jež vložila.....????? To je mimo mé chápání........

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

Papája má pecku !!! To jsou ale věci ! Že by nová odrůda ? :-)))))))

 
gabi
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

myska2, mam taky pocit, ze Ti je Terrinka nesympaticka…ale to neznamena, ze recepty, ktore sem dava su zle…tisic ludi, tisic chuti…a ako pise Esmeralda, ani mne sa ten recept nezda zly…sojovku by som tiez vynechala…mata, bazalka, cesnak atd. podla mna vobec nie je kombinacia piate cez deviate…v Oriente, na Balkane, v Zakaukazsku sa bezne pouziva mata v roznych kombinaciach …napr.pecena muskatova tekvica s matovo-oreganovo-cesnakovym dressingom so stipkou chilli, balsamicom a olivovym olejom je fantasticka

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

Terrinko, ty nejsi labuznik, ty jsi proste clovek, ktery potrebuje mit vzdycky a ve vsem vrch. Jenom bohuzel neumis varit a tak to nahrazujes lacinou extravaganci.
A jeste jedna pripominka, pidilidi bych ti stejne neosetrila, zabyvcam se exotickymi zviraty, takze bych mohla poslouzit spis tobe.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

Normální Labužník, je člověk (už ten název to říká), který si rád pochutná na dobrých jídlech, nekouká tak úplně na to, jestli je tam 10 ingrediencí, nebo jen 2, a jestli je tam o 1 lžíci víc tuku ap.- prostě si pochutnává na tom, či onom. Každý má ty chutě jiné. Z toho vyplívá, že myška 2 recept zkritizuje (když chceč vysloví názor) a to negativní a spoustě jiným lidem třeba tečou sliny. Ovšem kdyby se pouze vyjádřila k receptu- dejme tomu, ale ona přímo vnucuje to své a to zas plno lidí nemusí. I názor může být osobní. Jana

 
Mispule
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

Terrinko, co je to „normální“ Labužník??????
Myska je prostě zastánce „jednoduchých“ chutí, tedy chuti použitých kvalitních surovin. A kritizuje recepty - její kritika není nijak osobní. Což Ti bohužel trošku ujelo v diskuzi u kuřeti, kde Tvoje kritika byla velmi osobní a ještě i profesní, což je myslím trochu silná káva…

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem- myska2

Ptáš se proč sem ten recept vůbec dávám? Především pro normální Labužníky, pro tebe určitě ne. Kritizuješ, že sem dávám recepty stále, ale na to tu nejsou žádné zákony (jedině, že bys je zavedla), zato ty si sem dala 2, tak to je síla, když máš tak „zdravé“ názory. Tak sem nějaký dej, ať se pokocháme a na moje (i jiných) ingredience se vykašli.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem- myska2

Všechno jsem napsala pd recept: Česnekové kuře pro Nera, a není k tomu co dodat, tady u toho receptu je jen další důkaz, co ty tady pouze dovedeš- znechucovat, kritizovat a vnucovat, jak jen ty to děláš bááááječně a správně.
To tvoje chování vypadá jako by jsi byla najatá pro „šéfa kritika“, že tě to těší? Přemýšlej o tom.
Pěkný den Jana

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem - děvčátka,

v různých koutech světa existují různé kuchyně a různým lidem chutnají různá jídla.
I když si ráda zajdu do restaurace na vepřo-knedlo-zelo (nebo si ho uvařím doma), nemyslím si že je středem světa.

S tímto salátem se mi nezdá vůbec nic špatně.
Klidně bych vynechala lilek (nebo přidala thajský který připomíná spíše hrášek), sojovou omáčku bych asi nahradila omáčkou rybí a paw paw bych si nechala jako dezert.

Ani bych neřekla že je to recept z Číny, spíš bych to tipovala na Thajsko, které patří mimochodem k mým nejoblíbenějším kuchyním.

Ono je asi třeba přeci jen ten Orient trochu rozškatulkovat. ;-))))

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

Na to, gabi, netreba byti arbitrem. Staci vyjadrit svuj nazor. Ber nebo nech stat.

 
gabi
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

myska2, ty si na labuznikovi arbiter?

 
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s pikantním papájovým salátem

Cinan by se divil. To je prave to, ze v casopise, ktery si rika „Glanc-gurman“ proste nemuzes najit opravdu dobre jidlo. Jenom takove radoby kdyby. Proste hodne laciny glanc. Vzdyt se jenom podivej na ty ingredience - mata, bazalka, cesnek, chilli, sojova omacka, cukr - bla, bla, bla - pate pres devate, jako kdyz pejsek s kocickou pekli dort.
Je mi jedno, ze to ty mas takhle rada. Proste to neni dobra kuchyne. Proc to sem prosim te vubec davas? To abys naplnila denni penzum?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz