Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do obycejného hrnce dejte zeleninový vývar, 120 ml soli, cukr a rozmackaná peprová zrna. Zahrívejte a míchejte az se sul a cukr rozpustí. Stáhnete z tepla, do hrnce pridejte led a míchejte az se rozpustí. Obsah hrnce nalejte do plastikového sácku o obsahu ca. 9 litru (radeji dvojitého), do sácku pridejte maso, dobre uzavrete, sácek dejte do vhodné nádoby, postavte do chladnicky a nechte marinovat pres noc. Vyjmete maso z marinády, osuste je a po obou stranách je osolte. Do pomalého hrnce rozlozte plátky susených hrusek. Na vetsí pánvi rozehrejte 1½ PL oleje a na nem opecte maso po obou stranách do hneda (4-6 minut po kazdé strane). Maso vyjmete z pánve a rozlozte je na hrusky v pomalém hrnci. Na pánev dejte zbylou ½ PL oleje a orestujte na nem cibuli do svetle hneda (3-4 minuty). K cibuli prilejte kurecí vývar, pánev odvarte a do vývaru vmíchejte pepr. Vse nalejte na maso a hrusky v pomalém hrnci, zakryjte poklickou, hrnec zapnete na HIGH a varte 1½ hodiny. Prepnete na LOW a varte dalsí 4,5 hodiny, az je maso tak mekké, ze jde lehce z kosti. Tip: Susené hrusky nahradte susenými jablky.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Šťouchané brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové s pepřem v pomalém hrnci