Recept Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci

Postup

Maso osolte, opeprete a dejte je do pomalého hrnce. V misce smíchejte zbylé ingredience, nalejte je do hrnce na maso a maso otocte aby se v tom obalilo. Varte zakryté na LOW 7-8 hodin, nebo na HIGH 3 ½-4 hodiny.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 06.02.07 vloženo
  • 17972x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3½-8 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 3/4-2 kg veprového z kýty
  • ½ KL soli
  • 1/4 KL cerného pepre
  • 120 ml vinného octa Balsamico
  • 3 PL medu
  • 1 PL dijonské horcice
  • ½ KL suseného tymiánu
  • cesnekový prásek nebo cesnek podle chuti

Doporučená příloha

  • Brambory, rýze, zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci.

Podívej se do diskuze např. http://www.labuznik.com/forum_posts.php?…
nebo http://www.labuznik.com/forum_posts.php?….
Teplotně stabilní vitaminy vydrží i delší vaření, nestabilní neuchováš ani při vaření v hrnci na sporáku.

cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci.

Jaké jsou výhody pomalého hrnce? Nerozumím tomu. Všechny vitamíny jsou pryč.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci.

dnes vyzkoušené a pochválené ode všech. Obzvlášť manžel nešetřil chválou. Byly k tomu opečené brambory a místo kýty jsem dala plecko. Příště asi hodinu před koncem pokrájím na plátky, aby maso nasáklo šťávou.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci - Spiser,

měla jsem návštěvu, tak jsem to na nich vyzkoušela.
Dostalo to 10 z 10. Mně to také moc chutnalo. Na Micka to bylo dost kyselé.
Bála jsem se že bude málo šťávy, ale maso po chvíli nějakou pustilo, tak jí bylo akorát.
Vepřovou kýtu kupuji jenom uzenou na vánoce. Je to na můj vkus moc suché. Místo toho jsem použila „vepřová lýtka“. Tady totiž zabíjejí pašíky kolem 60 kg, tak je vše (někdy až moc) libové.
S rýží a brokolicí na páře to bylo na jedničku.

Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci.

Uvařila jsem, snědla -bylo to dobré. Dala jsem o něco méně octa,měla jsem strach, že to bude moc kyselé, ale také proto, že jsem měla méně masa než je uvedeno v receptu.
Příště to zkusím udělat s kuřecím masem.Vepřová kýta mi nikdy díky své suchosti nepřirostla k srdci.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci, Spisere,

nakonec jsem maso krájela na kostky. V polovině vaření jsem nevydržela a ochutnala. Na můj vkus dost octa, ale lžíce medu navíc to bohatě zpravila. Mám míň masa, ale omáčku jsem nechala v původním množství. Nakonec jsem ještě trochu zaprášila lžící mouky (na chuti není vůbec poznat) a je to vynikající. Podávat se toto jídlo bude s bramborem. Maso nakrájené na kostky bylo hotové za 3 hod na LOW. No a příště zkusím nechat maso vcelku :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci - Jandule,

svíčkovou ani už jinak nedělám.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci.

Mám také dobré zkušenosti s masem v celku v PM. Např. svíčková je vynikající.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci - Spiser,

už to čeká v oblíbených na vyzkoušení.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci.

Maso se nechá vcelku ale lze je také nakrájet podle libosti. Doba úpravy se potom trochu zkrátí.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové s hořčicí a medem v pomalém hrnci, Spisere,

prosím, je lepší dát maso na plátky nebo na kostičky? A nebo je to jedno? Chci to zítra zkusit…

Hezký večer!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz