Recept Vepřové s gorgonzolou

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové s gorgonzolou

Postup

Cibuli a cesnek nakrájejte nadrobno a orestujte je na oleji. Pridejte k nim rajcata a smetanu. Sýr nakrájejte nadrobno, kostku vývaru rozpustte v trose horké vody. Obojí pridejte spolu se salvejí k rajcatum. Omácku osolte a opeprete. Maso osolte, opeprete a obalte je v mouce. Pekác vymazte tukem, dejte do nej polovinu omácky, na ni rozlozte maso a zakryjte je zbylou omáckou. Pecte v troube vyhráté na 150 st. C ca. 2 hodiny. Tip: Místo veprového masa pouzijte kurecí prsa.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 15.12.09 vloženo
  • 6170x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+pecení

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velké oloupané cibule
  • 2 oloupané strouzky cesneku
  • 600 g loupaných rajcat z konzervy
  • ca. 350 ml smetany
  • 150 g gorgonzoly
  • 1 kostka (10 g) vývaru
  • 1 KL susené salveje
  • 4 veprové rízky
  • olivový olej
  • mouka na obalení
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Testoviny nebo rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové s gorgonzolou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové s gorgonzolou

sliva78
73 příspěvků 5.1.11 13:57

opravdu vynikající! :potlesk: doporučuji vyzkoušet

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz