Recept Vepřové s gorgonzolou

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové s gorgonzolou

Postup

Cibuli a cesnek nakrájejte nadrobno a orestujte je na oleji. Pridejte k nim rajcata a smetanu.
Sýr nakrájejte nadrobno, kostku vývaru rozpustte v trose horké vody. Obojí pridejte spolu se salvejí k rajcatum. Omácku osolte a opeprete.
Maso osolte, opeprete a obalte je v mouce.
Pekác vymazte tukem, dejte do nej polovinu omácky, na ni rozlozte maso a zakryjte je zbylou omáckou.
Pecte v troube vyhráté na 150 st. C ca. 2 hodiny.

Tip: Místo veprového masa pouzijte kurecí prsa.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 15.12.09 vloženo
  • 5234x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+pecení

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velké oloupané cibule
  • 2 oloupané strouzky cesneku
  • 600 g loupaných rajcat z konzervy
  • ca. 350 ml smetany
  • 150 g gorgonzoly
  • 1 kostka (10 g) vývaru
  • 1 KL susené salveje
  • 4 veprové rízky
  • olivový olej
  • mouka na obalení
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Testoviny nebo rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové s gorgonzolou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
sliva78
73 příspěvků 05.01.11 13:57

opravdu vynikající! :potlesk: doporučuji vyzkoušet

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuře na medu Kuře na medu
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz