Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Letos se urodilo opravdu velké množství okurek nakládaček. A já už mám zavařeno nejméně na 2 roky dopředu. Přemýšlela jsem, jak využít v kuchyni ty přerostlé - velké jak regulérní salátovka. Vznikla tato kombinace.
Na osmaženou cibuli na oleji jsem přidala na poloplátky nakrájenou okurku (kdo nemá rád semínka z okurek, nechť je vydlabe), osolila a opepřila, přidala vinný ocet. Dusila jsem jen krátce do poloměkka, zalila mlékem s trochou mouky na zahuštění a povařila. Toť vše :-) Kdo by chtěl omáčku kyselejší, podle chuti ještě dokyselí vinným octem. Vepřové maso jsem ohřála z vlastnoručně vyrobené konzervy - "Masová domácí konzerva":https://www.labuznik.cz/recept/masova-domaci-konzerva/ a rýže je dušená bez koření, pouze osolená. Mléko dejte opravdu plnotučné nebo raději smetanu. Kdo máte možnost jako já koupit čerstvé vysokotučné mléko od farmáře, je to ta nejlepší volba.
Recept je z kategorií: Maso Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové maso s dušenými okurkami a rýží