Recept Vepřové s čerstvými žampiony

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové s čerstvými žampiony

Postup

1. Žampiony pečlivě odrhneme vlhkou utěr­kou, očistíme a odřízneme třeně. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky. 2. Pokrájené vepřové maso za častého míchání na pánvi prudce opečeme na ro­zehřátém másle. Zalijeme masovým vývarem a asi 3 min. dusíme. 3. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. 4. Žampiony přidáme k dušenému masu a podlijeme smetanou. Vše asi 6 min. na mírném oh­ni zvolna dusíme. Dobře osolíme a opepříme. Těstoviny scedíme a podáváme a vepřovým ma­sem se žampiony a zdobené petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 06.05.02 vloženo
  • 9615x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g čerstvých žampionů
  • 600 g najemno pokrájeného vepřového masa
  • 150 ml masového vývaru (z kostky)
  • 2 lžíce másla
  • 400 g bílých a zelených motýlkových nudlí
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml smetany
  • petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové s čerstvými žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz