Recept Vepřové s čerstvými žampiony

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové s čerstvými žampiony

Postup

1. Žampiony pečlivě odrhneme vlhkou utěr­kou, očistíme a odřízneme třeně. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky. 2. Pokrájené vepřové maso za častého míchání na pánvi prudce opečeme na ro­zehřátém másle. Zalijeme masovým vývarem a asi 3 min. dusíme. 3. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. 4. Žampiony přidáme k dušenému masu a podlijeme smetanou. Vše asi 6 min. na mírném oh­ni zvolna dusíme. Dobře osolíme a opepříme. Těstoviny scedíme a podáváme a vepřovým ma­sem se žampiony a zdobené petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 06.05.02 vloženo
  • 10338x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g čerstvých žampionů
  • 600 g najemno pokrájeného vepřového masa
  • 150 ml masového vývaru (z kostky)
  • 2 lžíce másla
  • 400 g bílých a zelených motýlkových nudlí
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml smetany
  • petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové s čerstvými žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz