Recept Vepřové rizoto

aneb Španělské rizoto

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové rizoto

Postup

Rajčata spaříme oloupeme, vymačkáme a překrájíme. Papriky omyjeme, přepůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky. V kastrolku na oleji dorůžova osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso, sůl, pepř a rozdrcený česnek. Zalijeme vodou, přiklopíme a při mírné teplotě téměř nasucho 45 minut dusíme. Po této době do masa přidáme vypranou rýži, rajčata, papriky a zalijeme 1/2 litrem vody. Přisolíme, promícháme, povaříme, přiklopíme a v troubě asi 20 minut dusíme. Hotové rizoto vidličkou načechráme a na talíři posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 23.01.03 vloženo
  • 50687x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřové plece
  • 250 g rýže
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g oleje
  • 4 rajčata
  • 2-3 paprikové lusky
  • petrželka nebo pažitka na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.10.12 15:43

Tak tohle rizoto nemá chybu!
Použila jsem bílou kulatozrnnou rýži a mohu jen a jen doporučit…
Jediný problém byl, že jako na potvoru se doma nenachází jedno jediné zralé rajče… Takže jsem trochu musela improvizovat a přidala naložené od léta - kdy jich byl naopak nadbytek.
Ale myslím, že jsem klidně mohla použít i 2 - 3 lžíce protlaku…
Ale každopádně je toto rizoto opravdu výborné! Na první pohled obyčejné, ale chuťově impozantní!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové rizoto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
kamilio
551 příspěvků 01.10.14 19:19
praktická rada

Receptů na rizoto je asi tolik, co receptů na guláš. To komentovat nebudu. Ale chci poradit mladším a začínajícím kuchařkám či kuchařům. Rizoto, udušená rýže a pod. se nejlépe promíchá nebo načechrá vidlicí na maso.

di
2451 příspěvků 19.04.14 13:37

Sandy, myslím, že jste to tím kari kořením ani paprikou nezkazila, tenhle recept je docela paskvil, ani italské risotto, ani španělská paella, prostě typická „pepinovina“. (Pepino byl otec bývalého majitele těchto stránek, a jak otec, tak syn – „Pepíček“ – sem občas vkládali opravdové perly.)

Sandy15
3 příspěvky 19.04.14 11:57
rizoto

Já sem si tam přidala nějaký koření navíc, Kari a červenou papriku… :)

Zuzka1973
2300 příspěvků 22.10.12 15:48

@divous U nás se dusilo 25 minut :kytka:
Vážně je to snazší, než „klasika“, kdy se vaří rýže zvlášť a „zbytek“ také zvlášť… A řekla bych, že chuťově je to nakonec tak pěkně provázané, že u tétot přípravy rizota už asi zůstanu…

divous
9 příspěvků 03.09.10 22:22
Re: Španělské rizoto

Jednoduché a výborné (v jednoduchosti je krása, jak praví klasik). Správné rizoto se musí dusit v troubě, syrová rýže se přidá k tepelně připraveným pří:,–(ám a dusí společně. Vařená rýže smíchaná s čímkoli není rizoto, ale vařená rýže smíchaná s čímsi. Dušení v troubě bych ale raději o deset minut prodloužil.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz