Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rajčata spaříme oloupeme, vymačkáme a překrájíme. Papriky omyjeme, přepůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky. V kastrolku na oleji dorůžova osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso, sůl, pepř a rozdrcený česnek. Zalijeme vodou, přiklopíme a při mírné teplotě téměř nasucho 45 minut dusíme. Po této době do masa přidáme vypranou rýži, rajčata, papriky a zalijeme 1/2 litrem vody. Přisolíme, promícháme, povaříme, přiklopíme a v troubě asi 20 minut dusíme. Hotové rizoto vidličkou načechráme a na talíři posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
22.10.12 15:43
Tak tohle rizoto nemá chybu!
Použila jsem bílou kulatozrnnou rýži a mohu jen a jen doporučit…
Jediný problém byl, že jako na potvoru se doma nenachází jedno jediné
zralé rajče… Takže jsem trochu musela improvizovat a přidala naložené od
léta - kdy jich byl naopak nadbytek.
Ale myslím, že jsem klidně mohla použít i 2 - 3 lžíce protlaku…
Ale každopádně je toto rizoto opravdu výborné! Na první pohled obyčejné,
ale chuťově impozantní!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Španělské rizoto
551 příspěvků 1.10.14 19:19
Receptů na rizoto je asi tolik, co receptů na guláš. To komentovat nebudu. Ale chci poradit mladším a začínajícím kuchařkám či kuchařům. Rizoto, udušená rýže a pod. se nejlépe promíchá nebo načechrá vidlicí na maso.
2452 příspěvků 19.4.14 13:37
Sandy, myslím, že jste to tím kari kořením ani paprikou nezkazila, tenhle recept je docela paskvil, ani italské risotto, ani španělská paella, prostě typická „pepinovina“. (Pepino byl otec bývalého majitele těchto stránek, a jak otec, tak syn – „Pepíček“ – sem občas vkládali opravdové perly.)
Já sem si tam přidala nějaký koření navíc, Kari a červenou papriku…
@divous U nás se dusilo 25 minut
Vážně je to snazší, než „klasika“, kdy se vaří rýže zvlášť a „zbytek“ také zvlášť… A řekla bych, že chuťově je to nakonec tak pěkně provázané, že u tétot přípravy rizota už asi zůstanu…
9 příspěvků 3.9.10 22:22
Jednoduché a výborné (v jednoduchosti je krása, jak praví klasik). Správné rizoto se musí dusit v troubě, syrová rýže se přidá k tepelně připraveným pří:,–(ám a dusí společně. Vařená rýže smíchaná s čímkoli není rizoto, ale vařená rýže smíchaná s čímsi. Dušení v troubě bych ale raději o deset minut prodloužil.