Recept Vepřové rizoto

aneb Španělské rizoto

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové rizoto

Postup

Rajčata spaříme oloupeme, vymačkáme a překrájíme. Papriky omyjeme, přepůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky. V kastrolku na oleji dorůžova osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso, sůl, pepř a rozdrcený česnek. Zalijeme vodou, přiklopíme a při mírné teplotě téměř nasucho 45 minut dusíme. Po této době do masa přidáme vypranou rýži, rajčata, papriky a zalijeme 1/2 litrem vody. Přisolíme, promícháme, povaříme, přiklopíme a v troubě asi 20 minut dusíme. Hotové rizoto vidličkou načechráme a na talíři posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 23.01.03 vloženo
  • 52569x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřové plece
  • 250 g rýže
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g oleje
  • 4 rajčata
  • 2-3 paprikové lusky
  • petrželka nebo pažitka na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.10.12 15:43

Tak tohle rizoto nemá chybu!
Použila jsem bílou kulatozrnnou rýži a mohu jen a jen doporučit…
Jediný problém byl, že jako na potvoru se doma nenachází jedno jediné zralé rajče… Takže jsem trochu musela improvizovat a přidala naložené od léta - kdy jich byl naopak nadbytek.
Ale myslím, že jsem klidně mohla použít i 2 - 3 lžíce protlaku…
Ale každopádně je toto rizoto opravdu výborné! Na první pohled obyčejné, ale chuťově impozantní!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové rizoto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Španělské rizoto

kamilio
551 příspěvků 1.10.14 19:19
praktická rada

Receptů na rizoto je asi tolik, co receptů na guláš. To komentovat nebudu. Ale chci poradit mladším a začínajícím kuchařkám či kuchařům. Rizoto, udušená rýže a pod. se nejlépe promíchá nebo načechrá vidlicí na maso.

di
2451 příspěvků 19.4.14 13:37

Sandy, myslím, že jste to tím kari kořením ani paprikou nezkazila, tenhle recept je docela paskvil, ani italské risotto, ani španělská paella, prostě typická „pepinovina“. (Pepino byl otec bývalého majitele těchto stránek, a jak otec, tak syn – „Pepíček“ – sem občas vkládali opravdové perly.)

Sandy15
3 příspěvky 19.4.14 11:57
rizoto

Já sem si tam přidala nějaký koření navíc, Kari a červenou papriku… :)

Zuzka1973
2360 příspěvků 22.10.12 15:48

@divous U nás se dusilo 25 minut :kytka:
Vážně je to snazší, než „klasika“, kdy se vaří rýže zvlášť a „zbytek“ také zvlášť… A řekla bych, že chuťově je to nakonec tak pěkně provázané, že u tétot přípravy rizota už asi zůstanu…

divous
9 příspěvků 3.9.10 22:22
Re: Španělské rizoto

Jednoduché a výborné (v jednoduchosti je krása, jak praví klasik). Správné rizoto se musí dusit v troubě, syrová rýže se přidá k tepelně připraveným pří:,–(ám a dusí společně. Vařená rýže smíchaná s čímkoli není rizoto, ale vařená rýže smíchaná s čímsi. Dušení v troubě bych ale raději o deset minut prodloužil.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Chilli con carne Chilli con carne
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz