Recept Vepřové řízky

aneb Vepřové řízky na smetaně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové řízky

Úvod

na osobu asi 470 kcal, 1960 kJ, 30 g bílkovin, 31 g tuků, 14 g sacharidů

Postup

1. Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme papírový­mi ubrousky a okořeníme pepřem. Řízky z obou stran poprášíme moukou a smažíme na másle po obou stranách 4 - 5 min. Pak je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. 2. Cibuli oloupeme a nadrobno rozkrájíme. Papriku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papriku i cibuli opečeme ve vypečené štávě a zalijeme bílým vínem. Přilijeme smetanu, mírně osolíme a okořeníme sladkou mletou papri­kou. Smetanovou omáčku zvolna povaříme bez poklice přibližně 3 min. 3. Vepřové řízky vložíme do omáčky a necháme ještě provařit asi 1 min. Řízky s paprskovou smetanou upravíme na talíře. Pokrm můžeme ozdobit mátou. Přílohou může být dosypka uvařená rýže s hráškem.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 29.10.03 vloženo
  • 13827x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 vepřových řízků (po 80 g)
  • pepř
  • mouka na poprášení
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 75 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • trocha máty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz