Recept Vepřové řízky zapečené v arašidech a sýru 2

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Masa omyjeme, osušíme a opatrně naklepeme mezi 2 vrstvami průhledné fólie. Řízky opékáme na rozehřátém oleji asi 3 min. na každé straně. 2. Předehřejeme gril v troubě. Řízky vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme a vložíme do ohnivzdomé formy. Najemno nastrouháme 70 g ementálu, 50 g pokrájíme na kostičky. 3. Rozmícháme strouhaný sýr se žloutkem, smetanou a třesňovicí. Přidáme slané arašídy rozdrcené v hmoždíři nebo nadrobno posekané nožem. Krémovitou pastou řízky potřeme. Posypeme kostičkami sýra. Zapékáme v troubě, dokud se sýr nezačne tavit a hnědnout. Ozdobíme petrželkou.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 4262x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové řízky (asi po 125 g)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 120 g ementálu v celku
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce smetany
  • 2 lžíce třešňovice
  • 100 g slaných arašídů
  • troška petrželky na ozdobu

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborami pečenými v alobalu a se salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové řízky zapečené v arašidech a sýru 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz