Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupanou nakrájenou cibuli dusíme pozvolna na másle do změknutí / nesmí zhnednout/, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Očištěnou hlávku zelí kolem košťálu nařízneme ostrým nožem a celou ji ponoříme do vařící vody. Postupně uvolňujeme zmeklé listy, které hned přelijeme studenou vodou, necháme okapat. Na pracovní plochu rozprostřememe mikroténovou fólii či alobal, poklademe rovnoměrně plátky slaniny tak, aby se překrývaly, na ně rozložíme zelné listy, ty poklademe vychladlou cibulí. Ramínko osolíme, opepříme a vložíme doprostřed. Pomocí mikroténové fólie svineme do velkého závitku, který důkladně "sešněrujeme " nití / bez fólie !, ta je jen pomocná/. Ve vhodné nádobě rozehřejeme olej, roládu opečeme ze všech stran, přidáme pórek nakrájený na větší kusy, petrželku, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a v troubě pozvolna pečeme doměkka, před dopečením ev. odkryjeme, aby roláda získala barvu a kůrku. Hotovou roládu zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové ramínko v zelném županu (pro Ryby)