Recept Vepřové ragú

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové ragú

Postup

1. Rýži se šafránem uvedeme do varu ve 400 ml osolené vody a na velmi mímém ohni vaříme 15 min. pod bo­dem varu. 2. Maso prudce opečeme na 1 lžíci másla. Osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. Výpeček rozředí­me vínem. Přilijeme smetanu, vmícháme karí a omáčku svaříme. Osolíme a opepříme. 3. Celer omyjeme a osušíme, očistíme a nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, vyřízneme jádřinec a dužinu po­krájíme na dílky. Oboje prudce opečeme na 1 lžíci más­la. Na talíře rozdělíme rýži a omáčku. Maso smícháme s dílky jablek a kousky celeru a poklademe na rýži.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 06.11.02 vloženo
  • 17847x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 660 kcal, 31 g bílkovin, 35 g tuků, 50 g sacharidů
  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 1/2 dózičky šafránu
  • sůl
  • 600 g omytého, na nudličky pokrájeného vepřového masa
  • 2 lžíce másla
  • pepř
  • 125 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce karí
  • 3 řapíky celeru
  • 2 jablka
  • 2 lžíce sekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové ragú

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Luxusní jablečná žemlovka

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz