Recept Vepřové ragú
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Rýži se šafránem uvedeme do varu ve 400 ml osolené vody a na velmi mímém ohni vaříme 15 min. pod bodem varu. 2. Maso prudce opečeme na 1 lžíci másla. Osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. Výpeček rozředíme vínem. Přilijeme smetanu, vmícháme karí a omáčku svaříme. Osolíme a opepříme. 3. Celer omyjeme a osušíme, očistíme a nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, vyřízneme jádřinec a dužinu pokrájíme na dílky. Oboje prudce opečeme na 1 lžíci másla. Na talíře rozdělíme rýži a omáčku. Maso smícháme s dílky jablek a kousky celeru a poklademe na rýži.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 06.11.02 vloženo
- 17847x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 660 kcal, 31 g bílkovin, 35 g tuků, 50 g sacharidů
- 200 g dlouhozrnné rýže
- 1/2 dózičky šafránu
- sůl
- 600 g omytého, na nudličky pokrájeného vepřového masa
- 2 lžíce másla
- pepř
- 125 ml bílého vína
- 200 ml smetany
- 1 lžíce karí
- 3 řapíky celeru
- 2 jablka
- 2 lžíce sekané petrželky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřové ragú
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřové ragú