Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vepřové maso omyjeme, osušíme a ze strany v něm nařízneme kapsu. Osolíme a opepříme. Sušené meruňky nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Smícháme meruňky, cibuli a ocet. Směsí naplníme kapsu z masa a otvor sepneme párátky. Troubu předehřejeme na 180 °C *(horkovzdušnou na 160 °C)*. V pekáči rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Při pečení přeléváme vínem a vývarem. Po padesáti minutách přilijeme zbývající vývar i víno, přimícháme ocet balzamico rozmíchaný s medem a maso dopečeme. Pečeni vyjmeme a uchováme horkou. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, vypečenou šťávou ji zahustíme a podle chuti dosolíme a dopepříme. Pečeni nakrájíme na plátky a spolu s omáčkou upravíme na talíře. Čerpáno z časopisu Ano.
Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové plněné meruňkami