Recept Vepřové plátky v pomalém hrnci

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento recept je původně pro pomalý hrnec.
Bllíží se ale počasí vhodné k vaření na zahrádce.
Můžete tedy maso podle stejného receptu namarinovat a potom péct na BBQ

Postup

První čtyři ingredience smícháme v pomalém hrnci, přidáme maso a vaříme pomalu 8 - 10 hodin. Ti co mají rádi hustší omáčku mohou ke konci zahustit.

Alternativně vyrobte marinádu, marinujte přes noc a druhý den pečte na BBQ.
Obrázek syrového masa jsem dala jen proto abyste mi poradili zda jsem vybrala dobře název masa nebo jestli pro to existuje v češtině jiný název.
Až se to vyjasní smažu to.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.04.10 vloženo
  • 4676x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut + pečení

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce sherry nebo zázvorového vína
  • 5 stroužků najemno nastrouhaného česneku
  • 1500 gr vepřového libového bůčku nakrájeného na pruhy o tloušťce 30 mm

Doporučená příloha

  • Mikrovlnková smažená rýže, zelenina, nebo jen pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové plátky v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 27.04.10 17:27
Re: Vepřové plátky v pomalém hrnci (Take 5)

BARIK, pomalý hrniec je elektrický spotrebič, nevarí sa v ňom na sporáku, varí dlho a pri nízkych teplotách. Iný princíp varenia, iná chuť. Skús si zadať do vyhľadávača.

 
Labužník BARIK
6 příspěvků 27.04.10 16:46
Re: Vepřové plátky v pomalém hrnci (Take 5)

Zdravím, pěkný recept určitě i dobrý, jen se mi zdá strašně dlouho to vaření 8-10hodin? čemu se říká pomalý hrnec, když ten bůček uvařím v papiňáku tak je za 1/2h hotový, pak to namarinovat a nechat do druhého dne no zkusím a dám vědět

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.04.10 09:51
Re: Vepřové plátky v pomalém hrnci (Take 5) -klucí a holkí

Moc vám děkuji za vaše názory. Moje nevědomost vychází hlavně z faktu že jsem nikdy v ČR (nebo vlastně v ČSSR) nevařila.
Až přijedu opět na návštěvu, slavnostně slibuji (před svými druhy) že proběhám supermarkety a řezníky a snad se něco naučím.
Obrázek tedy nechám, jan to kecání pod tím vymažu.

Jeníku - ujišťuji tě že omáčky bude dost. Ono to vepřové pustí vodu. Někdy mám pocit že se tu pašíci zabíjejí utopením.
Znáš přeci ten vtip: Z čeho má řezník největší profit? No přece z vodovodního kohoutku.

Drobku - recept je z jakéhosi Oz- NZ serveru. Maso se tu nazývá pork belly rashers. Ale často se v supermarketu prodává pod vaším názvem Bacon rashers. Já mám zatím vyzkoušenou verzi v pomalém hrnci. Ta je opravdu pro toho komu nevadí kus tlustého.
Na BBQ to bude libovější.

Zlato - Austrálie byla odjakživa země masožravců. Ale rozmanitost
(i rozumnější ceny) přišly v osmdesátých letech s přílivem asiatů.
Málokdy kupuji maso jinde než u Číňanů.
Sice se tam člověk moc nedomluví, ale když pěkně zachrochtá nebo zapanáčkuje, dostane co chce. Jsou velice ochotní a jejich ceny s porovnáním cen v supermarketech jsou někdy i poloviční.

 
zlata
1200 příspěvků 25.04.10 05:56
Re: Vepřové plátky v pomalém hrnci (Take 5) Esme :D

ty se teda máš, v Česku jsem za celých x svých let … takový bůček neviděla a …, že bych mu vůbec nebránila, tak to mně můžeš věřit :D :D
Jinak moc zdravíme.

 
martin_etzl
280 příspěvků 25.04.10 03:32
Re: Vepřové plátky v pomalém hrnci (Take 5)

Já myslím, že plátek vepřového je velmi široké označení, takže fotka je tu dobře. Plátek může být z bůčku jako ten tvůj nebo z krkovice nebo třeba z kýty, ale pořád to bude plátek a já myslím, že každý si vybere, co je zrovan vhodné nebo co má rád. Na grilování asi ten bůček nebo krkoviščku na dušení v PM spíš třeba tu kýtu. Připojuju se k drobkovi, tu fotku tu nech, je to takhle pěkné a ilustrativní.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.04.10 02:30
Re: Vepřové plátky v pomalém hrnci (Take 5)

Esmeraldo, nic neodstraňuj, aspoň podle mého názoru, je to krásný recept a fotky ilustrační. Závidím ti ten australský bůček, v americku naprosto nesehnatelný kus masa, za všeho tu dělají bacon, po česku uzený bůček, který ale stejně není takhle libový. Přidávám do mé sbírky barbecue receptů.

 
spiser
717 příspěvků 25.04.10 00:08
Re: Vepřové plátky v pomalém hrnci (Take 5). Esmeralda.

I kdyz s „cestinem“ mám uz obcas problémy, myslím si, ze název který jsi zvolila je velmi vhodný. A fotka plátku syrového masa je pekna a ilustrativní a bylo by ji, podle mého skromného názoru, skoda odstranit.
Recept vyzkousím v pomalém hrnci jen tech 9 lzic tekutiny na puldruhého kila masa se mi zdá trochu málo i presto, ze ze zkuseností vím, ze maso pustí dost stávy. To nic - to se zvládne. Díky za recept!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz