Recept Vepřové plátky po srbsku

(Hodnoceno 1x) emem Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové plátky po srbsku

Postup

Řízky naklepeme, osolíme, mírně opepříme, zlehka obalíme v mouce a opečeme z obou stran.Vyjmeme. Na tuku zpěníme cibulku, zaprášíme maletou paprikou, zalijeme trošlou vody a uvedeme do varu. Poté přidáme maso, bujón, lečo a dusíme, až maso změkne. Maso opět vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou /komu vadí řídké omáčky, zahustí smetanou s moukou/ a krátce provaříme. Přidáme maso zpět, aby se prohřálo před podáváním.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 31.08.07 vloženo
  • 22584x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4vepřové plátky
  • sklenice leča
  • cibule
  • olej
  • 2dcl smetany
  • 1 bujónová kostka
  • sůl, mletá paprika, troška hladké mouky

Doporučená příloha

  • Je k tomu dobrá rýže, ale knedlíkem se také nic nepokazí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 18.9.20 12:02

Navíc dávám česnek.
Postupuji také jinak. Lečo nedusím s masem, aby se úplně neztratilo delší tepelnou úpravou; dávám až ke konci. Vepřové plátky dusím v základu bez leča.

Dnes mám k dispozici čerstvé papriky a rajčata, z nich a z části cibule jsem si uvařila lečo zvlášť. Zahušťuji jen plnotučným mlékem s trochou mouky.

Jako příloha krom těch doporučených se hodí i opékané brambory. Varianta: před podáváním nechám krátce na plátcích masa zapéct kozí nebo ovčí sýr - množství dle chuti strávníků.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové plátky po srbsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové plátky po srbsku

honza39
31 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové plátky po srbsku

Já to znám především s hovězím,ale vepřové jde samozřejmě také.„Můj“recept se liší tím,že plátky masa se po prudkém opečení a částečném ochladnutí (aby bylo možno vzít je do ruky)potřou rozmačkaným česnekem se solí,dají se do pekáčku,podlijí zmíněnou vodou s výpekem,paprikou a cibulí a pečou se do měkka v troubě,polévají touto šťávou,event.podle potřeby dolít horkou vodu.Teprve pak se přidá lečo,smetana s trochou hl.mouky a ještě na krátkou chvíli nechá v troubě.
Ten česnek tomu dá právě ten srbský „šmrnc“ a pečení v troubě zase má příznivý vliv na kvalitu šťávy.Také paprika může být trochu ostřejší.Je pravda,že příprava tímto způsobem trvá trochu déle,ale výsledek za to stojí.Ten původní recept(nahoře)mi připadal trochu fádní a ochuzený.

emem
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové plátky po srbsku

Tak to je pak už skoro něco úplně jiného, ale děkuju za nový nápad, zkusím, a ty těstoviny budou taky určitě dobré!

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové plátky po srbsku

Je to moc dobre, i kdyz ja to delavam vetsinou s hovezimi platky a misto leca davam salsu a nebo nakrajenou papriku a rajcatka zbavene slupky. Mame to take radi s ryzi ci knedlikem, ale vetsinou to podavam s testovinami.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Houbová smaženice Houbová smaženice
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz