Recept Vepřové plátky na sardelové pastě

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové plátky na sardelové pastě

Postup

Na zpěněnou cibuli dáme naklepané, osolené vepřové plátky potřené sardelovou pastou. Podlijeme a podusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a povaříme. Místo sardelové pasty můžeme přidat hořčici, rajčatový protlak, rajčatovou šťávu, houby, čerstvá rajčata, pepř a pod.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 7181x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 40g másla
  • 40 g cibule
  • 400g libového vepřového masa
  • sardelová pasta
  • sůl
  • hladká mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 7.4.13 13:18

Přidala jsem hned na začátku lžíci kaprlat i s troškou nálevu a čerstvě nadrcenou špetku pepře.
Opatrně se solí - sardelová pasta je slaná dost sama o sobě, já už maso nesolila… ale my solíme celkově málo, takže to je rada pro ty, kdo taky nemusí moc slaná jídla, někdo třeba přeci jen dosolí…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové plátky na sardelové pastě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové plátky na sardelové pastě

Zuzka1973
2362 příspěvků 8.4.13 11:45

@casino Díky za info, takže se experimentování se sardelpastou bát nemusím? Protože s tím vepřovým to bylo skvělé… z toho odkazu od vás mne láká ta kombinace s jehněčím nebo skopovým masem…
Tak já tu sardelpastu vezmu na milost i v teplé kuchyni, takhle v lednici vždy strašila načatá tuba, protože pokaždé ji člověk do té pomazánky nemačkal… aspoň konečně bude mít i u nás širší využití. :kytka:

casino
4495 příspěvků 8.4.13 10:51
Sardelovou pastu používám místo třených sardelí...

…je to SKORO stejné.
U jídel s rybí, nebo ústřicovou omáčkou v receptu se použití sardelové pasty přímo nabízí, ale občas ji „prsknu“ na dotažení chuti do kdečeho. Nesmí se to přehnat! Je to podobné jako s lanýži, které vlastně také moc nevoní (nesmrdí???) Pak se bavím pozorováním spolustolovníků, kterým jídlo sice „smrdí“ (voní??? :nevim: ale takovým tím podprahově pudově primitivně vzrušujícím způsobem a nevědí, ČÍM to voní (smrdí??? 8) a ochutnávají a ochutnávají a já jsem za Sfingu :mrgreen:
Pokud by některá baba hodlala téma naturalisticky rozvésti, tak prosím kulantně, že aby se labužníkům neudělalo nedobře 8) :)
A dalších voňavých jídel je i na LABU přehršel :palec: :)

Zuzka1973
2362 příspěvků 8.4.13 09:48

@Ačraj Po rybině to trošku cítit je, co je vlastně logické… ale snažila jsem se s tou pastou decentně, je dost výrazná i tak, takže na šest plátků jsem zpracovala asi jen zarovnanou lžíci pasty, víc bych si netroufla…
Hodně příjemně to dochutily ty kapari, takže ve finále něco jako plátky ala rybí očka :D
Pastu jinak používám taky jen do pomazánek, tak jsem chtěla na tomhle jdnoduchém receptu zkusit, jak chutná tepelně zpracovaná. Naštěstí dobře, takže časem zkusím poexperimentovat víc…

@casino :D

casino
4495 příspěvků 7.4.13 23:13
No, je to v podstatě ochucený řízek po přirodním způsobu

… na které byl Pepino specialista :)

Ačraj
697 příspěvků 7.4.13 22:27
Sardel

Zuzko, já vůbec nemám zkušenost se sardelovou pastou do vařených jídel (ve špajzu ji ale mám) není to cítit potom jako po rybině? ;) Foto je zdařilé. Pastu jsme použili snad jen do nějaké pomazánky. :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz