Recept Vepřové pečené po staročesku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji, potom pokmínujeme a v troubě pečeme do měkka za občasného podlévání vývarem. Na oleji osmažíme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme. Když se maso upeče do měkka vyjmeme ho, do šťávy přidáme udušené houby, zalijeme je smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a povaříme (můžeme ještě trochu rozředit vývarem). Do omáčky přidáme najemno nasekaný kopr a ochutíme octem, je-li třeba. Maso nakrájíme na porce, vložíme do houbové omáčky a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 30.07.06 vloženo
  • 18414x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřové plece nebo krkovice
  • olej
  • hladká mouka
  • čtvrtlitrový hrnek očistěných nakrájených hub
  • čtvrtlitrový hrnek zakysané smetany
  • sůl.
  • pepř
  • drcený kmín
  • sekaný kopr (cca 1 lžíce, kdo má rád i více)
  • vývar
  • podle chuti ocet

Doporučená příloha

  • knedlík, těstoviny, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové pečené po staročesku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz