Recept Vepřové panenky s cibulí a žampiony

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové panenky s cibulí a žampiony

Postup

1. Panenky omyjeme, osušíme, nakrájíme na medailonky, mírně opepříme a na rozehřá­tém oleji z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a uchováme v teple. Cibule olou­peme a v celku opečeme na vypečeném tuku. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme 10 min. 2. Žampiony očistíme, spolu s medai­lonky přidáme k cibulkám a 8 min. dusí­me na velmi mírném ohni pod bodem varu. Bobkové listy vyjmeme. Artyčoky roz­čtvrtíme, přidáme k pokrmu a vše ohřejeme. 3. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme napří­klad s těstovinami.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 09.04.04 vloženo
  • 7791x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 27 g bílkovin, 35 g tuků, 5 g sacharidů
  • 600 g vepřových panenek
  • 3 lžíce oleje
  • 120 g malých cibulí
  • 200 ml masového vývaru (z kostky)
  • 3 bobkové listy
  • sůl
  • pepř
  • 110 g malých žampionů
  • 4 artyčoková srdíčka (sterilovaná)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové panenky s cibulí a žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz