Recept Vepřové opité černým kohoutem

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osolené a opepřené maso opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji a přisypeme na plátky pokrájený česnek. Jakmile česnek chytí barvu, přidáme sekanou petrželku a zalijeme vínem. Pečeni dáme do trouby a za občasného obracení a přelévání vlastní šťávou ji upečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a přemístíme je na teplou mísu. Šťávu vydusíme, přepasírujeme, sebereme tuk a přelijeme pečeni.

Chianti Classico je na přelepce hrdla značen černým kohoutem, který je znakem kraje odkud víno pochází. Je to oblast zvaná Toskánsko poblíž Florencie v Itálii.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.02.08 vloženo
  • 2929x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g vepřové pečeně
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sekané zelené petrželky
  • 1/2 l Chianti Classico

Doporučená příloha

  • vařené brambory, noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové opité černým kohoutem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz