Recept Vepřové opité černým kohoutem

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osolené a opepřené maso opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji a přisypeme na plátky pokrájený česnek. Jakmile česnek chytí barvu, přidáme sekanou petrželku a zalijeme vínem. Pečeni dáme do trouby a za občasného obracení a přelévání vlastní šťávou ji upečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a přemístíme je na teplou mísu. Šťávu vydusíme, přepasírujeme, sebereme tuk a přelijeme pečeni.

Chianti Classico je na přelepce hrdla značen černým kohoutem, který je znakem kraje odkud víno pochází. Je to oblast zvaná Toskánsko poblíž Florencie v Itálii.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 07.02.08 vloženo
  • 2959x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g vepřové pečeně
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sekané zelené petrželky
  • 1/2 l Chianti Classico

Doporučená příloha

  • vařené brambory, noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové opité černým kohoutem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz