Recept Vepřové opité černým kohoutem

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osolené a opepřené maso opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji a přisypeme na plátky pokrájený česnek. Jakmile česnek chytí barvu, přidáme sekanou petrželku a zalijeme vínem. Pečeni dáme do trouby a za občasného obracení a přelévání vlastní šťávou ji upečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a přemístíme je na teplou mísu. Šťávu vydusíme, přepasírujeme, sebereme tuk a přelijeme pečeni.

Chianti Classico je na přelepce hrdla značen černým kohoutem, který je znakem kraje odkud víno pochází. Je to oblast zvaná Toskánsko poblíž Florencie v Itálii.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.02.08 vloženo
  • 2949x zobrazeno

Ingredience

  • 1000g vepřové pečeně
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sekané zelené petrželky
  • 1/2 l Chianti Classico

Doporučená příloha

  • vařené brambory, noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové opité černým kohoutem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz