Recept Vepřové nudličky v těstíčku
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Řízky naklepeme, pokrájíme na hranolky (nudlličky), promícháme s těstíčkem, které jsme připravili z vejce a solamylu, a necháme chvíli odležet. Těsně před přípravou je osolíme, okořeníme zázvorem, dáme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme asi 2-3 minuty. K opékanému masu přidáme pórek (nebo cibuli) nakrájený na tenké plátky a spolu mícháme na malém plameni zhruba tři minuty až maso i cibule (pórek) změkne. Ihned podáváme.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 14.01.05 vloženo
- 21487x zobrazeno
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 2 vepřové, telecí nebo kuřecí řízky
- sůl
- 1 vejce
- 3/4 lžíce solamylu
- 4 lžíce oleje
- 100 g pórku nebo cibule
- špetka mletého zázvoru.
Doporučená příloha
dušená rýže, vařené brambory, zeleninový salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku5.7.16 13:24
Z vajíčka a tří vrchovatých lžic škrobu jsem umíchala hodně husté
těstíčko (šťávou z masa trochu zřídne), přidala sušený
zázvor+lžíci čínského vína a bílý pepř a promíchala se slaboučkými
kousky masa. Nechala proležet dvě hodiny a postupně rychle osmažila ve woku
ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené kousky jsem nechala odsát na papírové
utěrce.
Olej z woku jsem slila a nechala jen asi tři lžíce, rozpálila, vhodila
jednu čili papričku, pochvíli nakrájené bílé zelí, jeden pórek
nakrájený na šikmé proužky, tři namočená a nakrájená jidášova ucha,
2cm kousek zázvoru nakrájený na nudličky, zprudka opekla, přidala maso
v těstíčku, podlila 2dcl kuřecího vývaru, přivedla k varu, za stálého
obracení nechala prohřát, zahustila troškou škrobu rozmíchaného ve vodě
a nakonec přimíchala nakrájenou naťovou cibulku. Dochutila solí a lžící
ústřicové omáčky.
S jasmínovou rýží rychlý oběd
15.12.12 12:51
Vynikající jemně sladěné chutě…
Opět se potvrdilo, že pokrm může být výborný i při nenáročnosti na
skladbu ingrediencí…
Diskuse k receptu Vepřové nudličky v těstíčku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřové nudličky v těstíčku
@danda To zní dobře, to znovuobalení… Ono přesně dle tohoto rozpisu to bylo dost tekuté už na začátku, ale mohlo to být tím, že naše domácí vejce jsou pomalu jednou tak velká, jako ta kupovaná



Asi jsem měla dát více solamylu
Napoprvé to z 90 % zkouším přesně dle receptu… Ale napodruhé zkusím tvůj postup - něco takového (jak to píšeš ty) jsem totiž původně hledala, pak jsem našla toto v domnění, že je to ono a ono nebylo, ač to tedy také bylo opravdu moc dobré
Díky moc za radu a hezký večer
Zuzko, z těstíčka vyndané a okapané nudličky, většinou tedy plátečky krůtího, obaluji ještě jednou v solamylu a smažím prudce po kouskách ve vyšší vrstvě oleje. Průběžně vyndávám.
Porek nebo jinou zeleninu nechám zkřehnout v čisté pánvi na lžíci oleje, okořením a nakonec smíchám s osmaženým masem a prohřeju.
Maso si zachová křupavý obal a uvnitř je šťavnaté. Místo zázvoru dám někdy čínské kari.
Je to výborné, ale název se mi zdá trochu zavádějící



„V TĚSTÍČKU“ si představuji trochu jinak
Navíc tím odstáním „těstíčko“ značně zřídne…
Jindy se tu mění názvy „o100šest“, kolikrát z všeříkajícího na tuctový, tak zde by to možná neuškodilo…
Přiznám se, že i já jsem původně myslela, že půjde o kousky masa v jakémsi těstíčku - kabátku, a ono neee…
Ale recept je to výborný, upřesnění názvu by mu prospělo…
Co třeba: Vepřové nudličky s cibulí a zázvorem? Nebo tak nějak podobně - výstižněji…
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Hodně podobný recept dělám už léta, většinou v neděli naložím a v týdnu mám večeři hotovou raz dva. Akorát nedávám zázvor, jinak vše ostatní většinou máme doma.